2018. július 22., vasárnap

Mókuska (12) Könyves beszerzéseim 2018 első felében

Helló Dearies!

Eltelt fél év, én pedig ezen 6 hónap alatt jó pár könyvvel gazdagodtam. 
A 40 könyves fogadalmammal tartom magam, ugyanis 32 könyvet vettem (bár a legutóbbi 4 csak augusztusban érkezik meg), a többit ajándékba vagy recenzióba kaptam. Na de, nem is húzom az időt, nézzük meg, milyen szépségeket szereztem be az elmúlt hónapokban!



2018. január
Beszerzések: 15
Olvasott: 12

Elég erősen indítottam az évet, mivel rögtön 15 könyvvel lettem gazdagabb. Ebből 8 BTK-s, 1 recenzió és 5 rendelés (mindegyik tavalyról még, úgyhogy nem számítottak a 40-be).

A könyvek közül a KMK-s könyvek mindegyikét olvastam:
Kerstin Gier: Silber 2-3. 
Jenny Han: Utóirat: Még mindig szeretlek
Tavi Kata: Szívkeringő
Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatér
Holly Black - Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Marie Rutkoski: The Winner's Crime - A nyertes bűne
John Steinbeck: Lement a hold

A fenti képről viszont csak 2-t,
✩ Neil Gaiman: Fortunately, the Milk

A saját vásárlások közül Catherynne M. Valente: The Glass Town Game nem olyan régen jelent meg, és úgy örültem, mikor megtaláltam Betterworldbookson. Viszont elég őszies hangulatú könyv, úgyhogy majd akkor szeretném elolvasni. A Former People az orosz arisztokrácia sorsát mutatja be a cári rendszer bukásával (igen, még egy kis orosz). A The Russian Century az egész 20. század történelmét mutatja be - ezt főleg a képi forrásai miatt vettem meg (viszont sokat tanultam belőle). 

Cinda Williams Chima Stormcasterje a Lángvető folytatása, ráadásul ez az első idei beszerzésem! A Where Things Come Back pedig az idei évem második olvasmánya, és első kedvence. *-*

2018. február
Beszerzések: 3
Olvasott: 3

A legjobb hónapom volt február! Nem csupán visszafogtam magam, de el is olvastam mindegyik beszerzett könyvet!
Dan Brown: Eredetetet nagyon vártam, mert imádom Robert Langdon karakterét, viszont hatalmas csalódás volt.
Chima Flamecasterjét csak azért vettem meg, hogy egységes legyen az angol sorozatom. Méretben ugyan kicsit kisebb társainál, de ugyanaz a borító designja van, mint azoknak. 
Philip K. Dick Elektronikus álmok novelláskötetét az Agave kiadótól kaptam, és hatalmas szerelem lett. 

2018. március
Beszerzések: 16
Olvasott: 7

Szomorú ez az olvasási arány, de azért haladok ezzel is! Márciusban az vetett gátat a nagy haladásnak, hogy sok sorozatfolytatást rendeltem, aminek ez az arány lett az eredménye. 

Az Agave kiadós könyveken és a Seven Realms boxseten kívül mindegyik könyvet használtan vettem (Betterworldbookson vagy Awesomebookson) nagyon jó kis akcióban. A boxsetet húsvéti ajándékba kaptam (legjobb ajándék), az Agaves könyveket pedig a Gaimanes akcióban vettem (és akkor már Bradburyt hozzácsaptam).

A beszerzett könyvek közül a Seven Realms és az Agave kiadós könyveket olvastam már, illetve az Ender's Gamet olvastam már magyarul.

2018. április
Beszerzések: 14
Olvasott: 8 (+1 aktuális olvasmány)

Április volt az első komolyabb kihívás könyvvásárlást tekintve, hiszen erre a hónapra esett a Könyvfesztivál, és a millió csodásnál csodásabb könyvmegjelenés.

Előtte azonban már beszereztem 7 könyvet, csak, hogy megalapozzam a hangulatot. Ebből a listából az Agave kiadós köteteket (Terror, Csodák városa, Tear végzete) a kiadótól kaptam, a Shadowcaster (Lángvető 3. része) előrendelés volt, a maradék 3 regényt pedig Betterworldbooksról rendeltem.
Ebből a listából a Csodák városát, Eliza and Her Monsterst és a 17 & Gone-t olvastam már, és a Terrort olvasom jelenleg.

A Könyvfesztiválos beszerzéseimről ide kattintva olvashattok bővebben.

2018. május
Beszerzések: 4
Olvasott: 1

Április után megpróbáltam visszafogott lenni, ami jól sikerült (nagyon jól). Ebben a hónapban volt a névnapom, amire Ray Bradbury gyakorlatilag összes novelláját tartalmazó gyűjteményeit kaptam meg (ennél szebb ajándék nem is lehetett volna! *-*).

A hónapban megrendeltem Naomi Novik Temeraire sorozatának 5.részét Awesomebooksról, mert szeretném teljessé tenné ezt a sorozatomat is (júniusban pedig a 6.részt szereztem be).

Végül pedig több éves keresgélés után sikerült megvennem Európa a nemzetközi küzdőtéren kötetet, ami a hosszú 19. század és a 20. század első felének (1945-ig) nemzetközi kapcsolatait mutatja be. Egyetemen rengeteg vizsgára készültem ebből a kötetből, és szerettem volna, ha van egy saját példányom is.

2018. június
Beszerzések: 10
Olvasott: 5 (+2 aktuális olvasmány)

A június jelentette a következő nagyobb kihívás a könyvvásárlást tekintve, hála a Könyvhétnek. Szerencsére itt is viszonylag visszafogtam magam, és tényleg csak olyan könyveket vettem meg, amiket AKARTAM. Így nagy betűvel. Az itt beszerzett könyvekről ide kattintva olvashattok.

A Könyvhéten túl 4 másik könyv került hozzám. A Trianon arcait és Majtényi György Egy forint a krumplis lángost a Libri kiadótól kaptam meg.
Rick Riordan: The Burning Maze-t Bookdeporól rendeltem egy nagyon erős akcióban, így már csak a 2. részt kellene beszereznem, hogy olvashassam Apollo sztoriját.
J. D. Barker: A negyedik majom félig az enyém elméletileg - ugyanis nem csak én, hanem édesanyám is szerette volna olvasni, így úgy döntöttünk, hogy felesben vesszük meg, kihasználva a Book24 akcióját. Azóta mindketten el is olvastuk, s hatalmas sikert aratott mindkettőnknél. :)

2018. január és június között összesen 62 könyvvel lettem gazdagabb, amiből idáig 36-t olvastam már. Én magam is sok könyvet vettem, azonban nagyon hálás vagyok továbbra is az

akik támogatták a blogomat ebben a félévben is! Köszönöm szépen ezúton is!

A következő félévben necces lesz a helyzetem, hiszen 12 db könyvet vehetnék (vagyis 8-at, mert azóta leadtam egy rendelést az Agave kiadónál), és ennél jóval több olyan könyv jelenik meg, amit nagyon szeretnék.
Szerencsére két igen fontos ünnep az év második felére esik - a szülinapom és karácsony. Én pedig még mindig ugyanazt kérem mindkettőre. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése