2016. február 19., péntek

Hétvégi Olvasónapló (58) Végre haladtam!

Helló Dearies!
Egy igen hosszú, eseménydús és érzelmileg megterhelő héten vagyok túl. Ennek eredménye meg is látszik, hiszen egész héten nem került fel új bejegyzés a blogra 
Ebből azért nem tervezek trendet csinálni. :)




A hét egyik legnagyobb eseménye, hogy vettem magamnak egy új laptopot, amit még igencsak szoknom kell. Annyira furcsa még a billentyűzet, és legalább milliószor félreütök. Bár kezdek egyre jobb lenni benne. Ezúttal női nevet választottam a kicsikémnek, így Penrynnek hívják. 

Emellett kedden, mikor Ryanitoval találkoztam, beiratkoztam ismét a megyei könyvtárba, és zsákmámyoltam is négy szépséget. Azt veszem egyébként észre, hogy kezd bővülni az érdeklődési köröm - mármint minden felnőtt irodalom, amit kihoztam. Nem mintha ettől kevesebb YA-t olvasnék, csak ez most így jött ki. :)

Végre befejeztem egy könyvet is, ami kb. a kész csoda kategória. Nem vagyok olvasási válságban, csak egyszerűen elrohannak a napok anélkül, hogy huzamosabban olvasnék. Ez most egy ilyen időszak - erőltetni biztos nem fogom, mert azzal semmit nem érek el.

Elmúlt héten olvastam:


Marie Lu: The Young Elites 2016. február 5. → 2016. február 17.
Hamarosan érkezik az értékelés is, csak technikai okokból (khm, máig nem volt Wordöm, és a sok elgépelés okozta feszkó) nem írtam még meg. A könyvre 4.5*-ot adtam, nagyon érdekes karakterekkel találkoztam, akiket a lelkükben élő sötétség ellenére nagyon megkedveltem. Pozitívan csalódtam az írónőben, és nagyon izgatott vagyok, hogy miként folytatódik a sorozat.
Ó, és annyira jó shipem volt egyébként ebben a könyvben... egyszerűen imádtam őket együtt. *-*

Philip. K. Dick: A halál útvesztője 2016. február 16. → 2016. február 19.
Negyed 2-ig fent voltam, mert egyszerűen nem bírtam lerakni ezt a könyvet! Te jóságos ég, mekkora elmejáték volt ez az egész! Ráadásul az emberi pszichével is rengeteget foglalkozik, ami morbid kíváncsisággal töltött el, ugyanakkor ki is rázott a hideg tőle.
Azért ahhoz képest, milyen egyszerűen indult, a vége nagyon komplex lett, és azt hiszem, ez lesz az új kedvenc könyvem tőle.


Tervek a jövő hétre

Gondolom nem meglepő, hogy továbbra is a jelenlegi olvasmányaimat akarom csökkenteni. Prioritást George Orwell könyve élvez, mert annak 25-én lejár a kölcsönzési ideje.




2 megjegyzés:

  1. Hú, már ezzel a pár sorral is nagyon meghoztad a kedvem A halál útvesztőjéhez!! :) Bővebben is írsz majd róla? :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom. És igen, tervezek egy hosszabb értékelést is róla. Az ilyen könyveknek nem árt az extra szeretet. *-*

    VálaszTörlés