2016. december 2., péntek

Debra Driza: MILA 2.0 - Redemption - Feloldozás

"Nem a testünk tesz minket emberré, hanem a döntéseink és az érzéseink."

Sorozat: MILA 2.0 #3

Mindig van választásunk.
A feloldozás nem mindig azon múlik, hogy mások megbocsátanak-e nekünk, vagy elfogadnak-e bennünket. Van, hogy bennünk kell megszületnie, és belső meggyőződésből kell fakadnia.
De ez a bomba bennem mindent megváltoztatott. (…) Bármilyen ügyesen sikerül is elrejtőznöm, bármilyen gyorsan tudok rohanni, önmagam elől nem menekülhetek.
De mostanra már megtanultam, hogy az igazság olykor bonyolultabb a hazugságnál.
Mila régóta menekül az életéért. De már nincs hová futnia, pedig nem régen kiderült, hogy hatalmas veszélyt jelent nemcsak önmagára, hanem azokra is, akik a közelébe kerülnek. Ezért Lucasszal, a technikai zseni barátjával elrejtőzik a világ elől. Nem kockáztathatja, hogy ismét fájdalmat okozzon valakinek, mint legutóbb Hunternek… a fiúnak, akit mindig szeretni fog, és aki talán soha nem bocsátja meg, amit Mila tett vele.
Mila lassanként rájön, hogy Holland tábornok tervei nála is nagyobb fenyegetést jelentenek az emberiség sorsára nézve. Milának választania kell: vagy leküzdi a félelmeit, és a maga eszközeivel veszi fel a harcot, vagy örökre hátat fordít a világnak.
Éld át a meglepetést és izgalmat!

Tikk-takk. A Könyvmolyképző kiadó gondozásában a napokban jelent meg Debra Driza: Redemption - Feloldozás regénye, a MILA 2.0 sorozat akciódús utolsó kötete. Tartsatok velünk, hogy közösen búcsúzhassunk el a sorozattól, illetve megnyerhessétek a kiadó által felajánlott kötetet! Kezdődhet a visszaszámlálás!



Debra Driza MILA 2.0 könyvével nem volt valami fényes a viszonyom. Minden gondom volt vele, és csak azért adtam a második résznek esélyt, mert akadt egy-két szál, ami érdekesnek tűnt. A folytatás jobban tetszett, sokat fejlődött a regény, beleértve a történetszálat és a karaktereket is, így már valamivel lelkesebb lettem az utolsó résszel kapcsolatban. A mai bejegyzés üzenete az lesz, hogy érdemes néha második esélyt adni egyes könyveknek, mert talán van megváltás. A MILA 2.0 sorozat esetében ugyanis a harmadik rész nem csak a címében feloldozás. Valójában is azzá vált.

A legnagyobb meglepetés, ami olvasás közben ért nem magához a történethez kötődik, hanem a tényhez, hogy milyen brutális minőségjavuláson ment keresztül ez a sorozat. Az első rész még egy hagyományos, kissé klisés, az alaptörténetnél kicsit butácskán kivitelezésű dolog volt, míg a harmadik rész egy komoly, összetett és igazán brutális regény lett.

A Renegátnak durva függővége lett, ami megalapozta a zárórész alaphangulatát – a folyamatos bizonytalanság és az emlékezetkiesés már önmagukban is komorabbá tették a regényt, és erre jött rá mindaz a gyilkolás és szenvedés, amit Holland illetve az emberei műveltek a szereplőinkkel. Úgy éreztem, hogy felnőtt a regény, és leginkább Mila karakterfejlődésében jelenik meg, ami összekötődik a sorozat egyik morális leckéjével: mitől lesz valaki ember?

A sorozat egésze folyamán Mila végigmegy az önelfogadás lépcsőjén. Imádtam, hogy az írónő több szempontból is körbejárta ezt a témát, és erre alapozta a lány karakterfejlődését, a történetet és a kapcsolatokat is. És mivel kiválóan – fokozatosan és reálisan – oldotta meg ezt a központi aspektusát a sorozatnak, így a többi eleme is jobbá vált. Főleg ebben az utolsó részben.

Ismeritek azt az érzést olvasás közben, mikor rádöbbentek, hogy a kezetekben lévő regény különleges? Nekem ez a pillanat a könyv nagyjából felénél következett be, mikor Hunter és Mila ismét találkoztak. Nem mondom el, milyen történések tették ezt a jelenetet fontossá, de számomra ezen sok minden múlott – ugyanis, ha az első részben lévő sémát követte volna az írónő, azzal mindent tönkretett volna. Ehelyett annyira ütős pillanattá vált, hogy szavaim nincsenek. Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyire reális reakciót olvashatok. Ezért lett az a momentum, mikor rájöttem, hogy ez már egyáltalán nem olyan, mint az első rész.

Persze nem mondom, hogy tökéletessé vált ezzel a kötet, mert így is akadt egy-két apróság, ami levont az értékéből. Fura lesz, mert a legjobban zavaró elem részben a kedvencem is. Ez pedig Lucas és Mila kapcsolatának alakulása. Ha jól emlékszem, a Renegátban kezdtem el őket potenciális párként látni, és ezért reménykedtem, hogy lehet néhány fangirl momentumom nekik köszönhetően. Nos, lett, és komolyan mondom, az a rengeteg apróság, amelyben megmutatkozott, hogy Lucas elfogadja önmagának Milát, hogy feltétel nélkül támogatja őt. A problémám a „rengetegből” fakadt. Mila ugyanis folyamatosan analizálja a helyzetet, és kicsit sok lett ebből. Természetesen ettől függetlenül a shipper szívem ezé a párosé.

Mindent összevetve a MILA 2.0 sorozat egy dinamikusan fejlődő, fokozatosan komolyodó és érettebbé váló történet, amely rengeteg meglepetést tartogat minden olvasója számára (nem beszélünk a befejezésről, de nem ám!). Személy szerint azoknak ajánlanám, akik szeretnének egy akciódús, minőségben folyamatosan javuló sorozatot olvasni, illetve azoknak, akiknek nem tetszett annyira az első rész. Saját tapasztalatból mondom, hogy érdemes még egy esélyt adni a sorozatnak. Végül pedig itt az idő a búcsúzásra. Ezzel a résszel igazán közel nőtt a szívemhez ez a sorozat, úgyhogy szerintem még leveszem a könyvespolcról az egész sorozatot. Kíváncsi leszek, második próbálkozásra, a jelenlegi ismereteimmel mit fogok gondolni az első részről.


Könyv adatai
Eredeti cím: Redemption (2016)
Kiadó: Könyvmolyképző (2016)
Oldalszám: 386

Nyereményjáték


Az utolsó részéhez érkezett a MILA 2.0 sorozat, úgyhogy itt az ideje egy kis visszaemlékezésre. A résztvevő blogokon 1-1 kérdést találhattok a korábbi részekről, melyek helyes válaszát kell a Rafflecopter megfelelő helyére beírni. A helyes választ adók között kisorsolunk egy példányt a Könyvmolyképző kiadó felajánlásából Debra Driza: Redemption - Feloldozás regényéből .

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.

Hogy fedezi fel Mila, hogy nem teljesen ember?



További állomások


12.02. Always Love a Wild Book

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése