2017. április 7., péntek

Hétvégi Olvasónapló (97) Üdvözöljük a hét álmodót

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Egy hetes kihagyás után visszatért a hétvégi olvasónapló! Ha ez a fránya elseje nem esett volna szombatra, nem maradt volna ki a múlt hét, így viszont nem sok értelmét láttam, hogy kétszer ismételjem meg magam. Annyit nem olvasok egy nap alatt. 

De mi a helyzet? Képzeljétek el, mostanában egyre többen vagytok, aminek annyira örülök! Tudjátok, tartottam attól, hogy sokan elhagytok, miután egyre több felnőtt fantasyt és sci-fit olvasok, ám ez egyáltalán nem így történt! Emiatt mérhetetlenül hálás vagyok. Rengeteget jelent a támogatásotok!

A hét legjobb dolga a fagylalt volt. Meg Ryanito, de a fagyi egy picit megelőzi őt. Csak egy kicsikét. És csak azért, mert ilyen névvel operált az első városi fagyim, hogy "kék angyal". Túl sok időm volt hétfőn, és hosszú volt az út vissza a munkahelyre, úgyhogy... Egyébként ez egy kék színű, valamilyen szinten banános ízű csoda, amit tuti, hogy veszek még. Pláne, mert olyan kellemesen intenzív íze van. Nem úgy, mint a másik fagyinak, amit ugyanezen a napon vettem, a levendulásnak (szerelmem tavalyról). 
Mert amúgy én nem tudok normális fagylaltokat enni... vanília? Psh... Bár azt be kell vallanom, hogy Kaposváron mennyei fagyik vannak, ráadásul hatalmas a kínálat. 
És igen, egy egész bekezdést szenteltem annak a ténynek, hogy végre fagyiztam idén. De egek, annyira kimerítő volt ez a hét. A hétfőt például ezek a fagyik és az előbb említett Ryanito mentette csak meg. 

Túllépek a fagyin.
De tényleg.

A héten nem fedeztem fel új zenét - ugyanis megtaláltam egy 2010-ben kiírt zenei dvd-met, és azt hallgattam. Nosztalgia volt a köbön! Annyira furcsa zenéket kedveltem, és állítom, van közte olyan, aminek, ha leírnám a címét, nem sok Deariesnek rémlene. Azért elszórakoztam ezzel olvasás közben.

A héten olvastam


Kedden fejeztem be április első olvasmányát, a Seven Realms (aka kicsikém) sorozat harmadik részét. Nem tudom, mi ütött belém, de nem voltam annyira elégedett ezzel a résszel, csak azon a 80-100 oldalon gondolkodtam, ami a vége előtt történt - hogy miért alakultak úgy az események, ahogy. Szerintem az tett be, hogy annyira kiéleződött  a helyzet, hogy valami mást vártam talán?
Pedig ez a kötet összességében ugyanolyan kiemelkedő, mint a többi, és alig várom, hogy hosszabban is írhassak róla. Meg, hogy végezzek két olvasásommal, és kezdhessem az utolsó részét a sorozatnak!
(Mert ilyen befejezést, mint amit ez a kötet kapott! Ó, jaj, ó, jaj!)

Aktuális olvasmányok

   

Simon Sebag Montefiore: The Romanovs
Haladás: 86. oldal

Mostanában nem sokat haladtam ezzel a könyvemmel, de ezen szeretnék változtatni. A héten alig pár oldalt olvastam I. Péter uralkodásáról - odáig jutottam, hogy Nyugat-Európába ment tanulni, és úgy osztotta meg a hatalmat a többiek között, hogy azok folyton rivalizáljanak (ami egész érdekes taktika).

Joseph Fink - Jeffrey Cranor: Üdvözöljük Night Vale-ben!
Haladás: 237. oldal

Ahogy írtam a leltárban is, a WTNV-t előrehoztam a listán - olyannyira, hogy jelenleg 60%-nál tartok, és ha minden jól alakul ma-holnap befejezem. Legalább is nagyon remélem, mert eddig ez a könyv nem annyira ér fel az elvárásaimhoz - sem a podcasthez. Szerintem a formátum tesz be neki egyébként.
Persze még van remény, hogy szépít, hiszen még 160 oldal hátravan, de most még kissé ilyen "hát, jó" érzésem van. A könyvről pedig majd csütörtökön hozok értékelést, akkor kezdjük a blogturnét.

Tervek

      

Soknak tűnik ez a három könyv ide, de ez csak a látszat. Erről a listáról egy könyvet fogok befejezni, mégpedig Alexandra Bracken: Sötét hajnalát, amit a WTNV után kezdek is, és jövő hét pénteken turnézok is vele. Emiatt szombaton lesz a jövő heti hétvégi olvasónapló.

Ezen kívül jelenleg nincs más turnézós könyvem, úgyhogy folytatom a Chima-maratonomat a Seven Realms sorozat utolsó részével, a The Crimson Crown-nal. Mivel ez a sorozat leghosszabb része (597 oldal), kétlem, hogy befejezném. Már annak is örülni fogok, ha egyáltalán elkezdem. Azért legyen egy kisebb célkitűzés: 10%-ig eljutni (60 oldal nagyjából).

Mivel minden könyvem ebook (The Romanovs kivételével), ezért lehet, lesznek pillanatok, mikor már "klasszikus" könyvet is olvasnék, úgyhogy ennek köszönhető a Seveneves a tervek közt. Itt legyen a célkitűzésem a 200. oldalra való eljutás. Ha nagyon pro vagyok, akkor 254. oldalra (itt van a regény 30%-a).

És természetesen szeretném folytatni a The Romanovs-t, ahol a célkitűzésem a mostani fejezet vége, vagyis a 109. oldalra eljutni.

Kicsit ambiciózusnak tűnik ennyi mindent olvasni, de most egész jó olvasási hangulatom van, úgyhogy van egy halvány esély arra, hogy mindent sikerül megvalósítanom! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése