2017. április 21., péntek

Hétvégi Olvasónapló (99) Mindjárt, mindjárt itt van!

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




El sem hiszem, hogy holnap Könyvfesztivál... mármint már tegnap elkezdődött, és ezúton is jelentem, hatalmas kínzás volt nézni a képeket (ugyanakkor imádtam is nézni őket, mert kicsit olyan volt, mintha én is ott lettem volna).


A héten négy könyvet szereztem be (majd holnap a többit), közülük eggyel teljessé tettem az egyik kedvenc sorozatomat. Ezek után már tényleg nem ártana elolvasnom a maradék részeket, hogy megtudjam, miként ér véget Szeptember kalandja. Persze előtte negyedszer is újraolvasom az eddigi részeket...

A maradék három könyvet húsvétra kaptam - így végre enyém Robin Hobb: Látók-ciklusa. Annyira izgatott voltam, hiszen imádtam az első részt, s alig vártam, hogy folytathassam a sorozatot.
Igen, ez az ajándék döntötte romba minden olvasási tervemet.

A héten olvastam

   

Múlt héten már nem sok volt hátra Morgan Rhodes: Királyok harca könyvéből, amit még aznap be is fejeztem. Azóta kikerült róla az értékelésem is - nagy bánatom, hogy nem sikerült úgy megkedvelnem, mint szerettem volna. Viszont örülök, hogy elolvastam, a kíváncsiságomat mindenképp kielégítettem... és megismerhettem egy újabb Magnust. 

Szombaton, amint kézhez kaptam Robin Hobb: A király orgyilkosa könyvet, nekiálltam olvasni. Egyszerű halandó vagyok, hogy tudtam volna ellenállni a kötetnek? Azért sikerült szerdáig elhúznom az olvasását, de csak azért, mert annyira intenzív lett, hogy nem bírtam sokat olvasni egyhuzamban. Túlságosan megviselt érzelmileg az a rengeteg fordulat/árulás/intrika... nem volt egy nyugodt pillanatom sem. 
Viszont ez a rész bebiztosította Robin Hobb és a sorozat helyét is kedvenceim közt. 

Aktuális olvasmányok

   

Simon Sebag Montefiore: The Romanovs
Haladás: 139. oldal

Elértem az álomcélt, és elolvastam a The Emperor fejezetet, ami 1724.11.08-ig tárgyalta az eseményeket, és felettébb drámaian ért véget. Személy szerint azt furcsállom, hogy nem igazán tér ki nagyobb hadi eseményekre - pl. a Nagy Északi Háború történéseit is csak párszor említi meg (amolyan, odamentek, ott volt valami, mentek haza jelleggel). Gondolom ennek oka, hogy I. Pétert követtük, és nem az orosz sereget, de ennél nagyobb jelentőségű volt az a háború.
Bezzeg azt részletezte, milyen szörnyűségeket követett el, hogy modernizálja az Orosz Birodalmat. Elég negatív képet festett ez a könyv I. Péterről, ha végiggondolom az egészet.

Cinda Williams Chima: The Crimson Crown
Haladás: 170. oldal

Szegény Chima sínylette meg, hogy így lecsaptam a Hobb könyvre, így igazából csak tegnap haladtam vele - viszont kellett is egy kis átállási idő Hobbról. Most azonban, hogy újra nekiálltam ennek a résznek, ismét beleszerettem. Számomra ez az egyik legkiválóbb YA high fantasy sorozat - és még mindig megszakad a szívem, hogy nem jelent meg magyarul. De legalább az írónő debütált nálunk!
Amúgy ki kell jelentenem, hogy Chima még mindig az orromnál vezet, mert fogalmam sincs most már, hogy mi pontosan a helyzet. Ami kész vicc, mert azt hittem, hogy a legnagyobb csavar (ami totál nem is volt az) Crow személyazonossága lesz. Erre dehogy... valami más is történik itt, és nem tudom, hogy el akarom-e hinni. Úgyhogy szerintem ma haladok vele egy kicsit.

Tervek

A múlt heti tervek közül kettőt sikerült megvalósítanom:
✓ Elolvastam Morgan Rhodes: Királyok harca könyvet
✓ Eljutottam a The Romanovs 139. oldalára

      

Kicsit bizonytalan vagyok, hogy mit akarok olvasni, így több könyv is felkerült a listámra. 

Neal Stephenson: A hét Éva
Sajnos múlt héten nem volt alkalmam olvasni, de szeretnék haladni tovább, hiszen szeretem a könyvet. Múlt héthez hasonlóan ismételten a 338. oldal az álomcél, de igazából minden haladást sikernek könyvelek el.

Cinda Williams Chima: Lángvető
Szegény elmaradt a héten, ráadásul mivel kétlem, hogy ma elolvasnám a teljes Crimson Crownt, így holnap nem is tudom magammal vinni. Ettől függetlenül, amint végzek a Seven Realms utolsó részével, rávetem magam erre a kötetre. 

Richelle Mead: The Fiery Heart
Így kerül képbe a Bloodlines sorozat folytatása, amit végül magammal viszek holnap az útra. Meg amúgy is ideje lesz elkezdenem, hiszen már csak egy hét maradt áprilisból, én pedig még csak rá se néztem. 

További célok
Egy könyvet szeretnék befejezni, mégpedig Cinda Williams Chima: The Crimson Crownt. Szerintem, ha minden jól megy, ez meglesz. Megvan a hangulatom, hogy olvassam.
Illetve folytatnám a The Romanovst, amelynél a következő fejezet vége a 168. oldalon van. Ismét csak álomcél, de jó lenne eljutni odáig. 

Ennyi lett volna az eheti olvasónapló. Holnap pedig utazás Könyvfesztiválra! Már alig várom! *-*

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése