2017. augusztus 7., hétfő

II. Nagy Nyári Read-a-Thon

2017. július 31-én kezdődött el Nancyvel közös read-a-thonunk, amely számomra az idei első read-a-thonom is, így extra izgatott voltam.
Mondjuk ez az érzés vasárnap kapott el igazán, akkor állítottam össze a TBR listámat is, amit FB-re posztoltam végül.

Most pedig következzen, miként zajlott a hét!





2017.07.31. 13.48

Ma 7-kor keltem, mert hivatalos ügyeket kellett intéznem Kaposváron. A legjobb hír, hogy ez lehetőséget adott arra, hogy utazás közben olvassak (mert ilyen melegben csak pár elvetemült ember buszozik). 
Első olvasmányként John Scalzi: Szellemhadtestet választottam, de pusztán gyakorlati okokból - csütörtökön megyek könyvtárba (meg ügyeket intézni, de a könyvtár a lényeg), és már csak a két Scalzi könyvem áll itt olvasatlanul. Jelenleg a 114. oldalon tartok, ami ~40%-a a regénynek. Fú, de bejön! Az első rész is jó volt, meg élveztem, de ez egy fokkal feljebb tette a lécet. Bár nem számítottam arra, hogy más szereplőt fog követni ez a kötet.

Azért emellett olvasom Catherynne M. Valente könyvét is, mert azt viszont szeretném mindenképp ma befejezni. Már csak 100 oldalam van abból, így remélhetőleg, megleszek. 
Most az a jó, hogy a diákokkal is végeztem, kint is végeztem, így szabad a délutánom. Elméletileg. Már nem merek semmit elkiabálni.

20.37
Igazam volt. Délután megjelent Papám, ami pár órás szünetet eredményezett az olvasásban. Viszont így is sikerült befejeznem a legelső regényemet, aka elméletben letudnom mind a 6 kihívást.
Most szerintem nekiállok majd a júliusi leltárnak - legalább egy részét szeretném megírni, mert hosszú történet lesz. Bár szerintem most nem írok mindegyik olvasmányomról, hiszen 21 db van belőle. Az kissé meredek lenne - legalábbis eléggé végtelenített. Majd augusztusban visszatérek a szövegesebb összegzéshez, de azért így is elég hosszú a leltár, nem akarlak untatni vele. Meg a többségükről úgyis lesz gyönyörű kis bejegyzés. :)

22.06
Mára ez az utolsó szösszenet ebbe a posztba. Eljutottam a Szellemhadtest II. részéig, ami a 149.oldalt takarja (50%). Ez elég erős read-a-thon nyitás lett: befejeztem 1 könyvet, illetve félig elolvastam egy másikat.
Holnap ismét sok dolgom lesz, de legalább itthon leszek, azaz könnyebben tudok becsempészni pár oldalkát.

2017.08.01. 17.18

Sok dolgom lesz... finoman sikerült fogalmaznom tegnap este. Ugyanis nemrég végeztem mindennel. Most viszont tényleg nekiállok olvasni, ha nem alszom be a könyvön. Bár csak nem fogok, amikor IMÁDOM. Scalzi magasra tette megint a lécet.
Nap során összesen 11 oldalt olvastam, így a 160. oldalról folytatom a történetet. Már kevesebb, mint a fele van hátra, így talán ma sikerül is befejeznem.

23.40
Sikerült! De egek, ez nagyon ütős volt! Azt gondoltam pedig, hogy nem fogok a végére érni, de annyira beszippantott, hogy képtelen voltam letenni egy percre is. Kezd kedvenccé válni a Vének háborúja sorozat.
Most viszont muszáj aludnom, mert holnap drága barátommal reggeli úszásra megyünk, aztán pedig ismét tanítok. Azért beleolvasok még picit a harmadik könyvembe - John Scalzi: Vének történetei és más írásokba. Ez szerintem gyorsan lecsúszik majd, elég szellősen van a szöveg, ahogy látom.

2017.08.02. 8.28

Ja... jól sikerült ez az úszás... Nem elég, hogy egy kialvatlan éjszaka után korán keltünk, ráadásul mikor odaértünk, kiderült, hogy egy hónapon át zárva lesz az uszoda. Megjegyzem, ez a hely kb. nem létezik a neten, így ezt az infót ki se deríthettük volna.
Kocsikáztunk egyet, végül is.

Most pedig várhatom a gázosokat, úgyhogy kihasználom a lehetőséget, és olvasom tovább a Vének történeteit. Tegnap elolvastam Perry novelláját, most pedig a Sagan-napló közepénél járok (60.oldal). Bevallom, nem tetszett eddig. Most jött el az a pont, hogy Sagan novelláját elkezdjem valamennyire értékelni. Meglátjuk, a továbbiakban miként alakul a véleményem, hiszen utána ötpercesek következnek válogatott témakörökben.
Olvasásra fel!

11.29
Végeztem a Vének történeteivel, azaz a read-a-thonos TBR felénél járok! De ez a gyűjtemény elég felemás élmény volt... akadtak annyira jó sztorik - pl. volt olyan történet, amelyben a szuperhősök ügynökével beszélgettek, illetve a folytatásban szupergonosz-elemzővel. Meg olyan is, amelyben okos háztartási gépek panaszkodtak a tulajdonosukról. Annyira viccesek voltak! Ezek voltak azok a történetek, amelyekért megérte elolvasni.

Még van egy kis időm, mielőtt dolgoznék, úgyhogy ebédelek, és utána posztot írok a The Gentleman's Guide to Vice and Virtue-ról. Legalábbis folytatom, de annyira álmos vagyok, hogy nem tudom, mennyire fog majd az agyam. Azért jó lenne befejezni, hogy ma is tehessek ki valami posztocskát.

Olvasási szempontból az Amatkát fogom olvasni majd - egy életem, egy halálom, keresztülrágom magam rajta! Aztán lehet, estig meggondolom magam.

16.36.
Végeztem mára, úgyhogy most már jöhet az olvasás és posztírás felső fokon. Oké, a posztot félig megírtam még délben, úgyhogy remélhetőleg, végzek vele még ma. Határozottan én vagyok az egyetlen, akinek nem jött be annyira ez a regény...
Amúgy félbehagytam az Amatkát is. Említettem már, hogy csak a világ miatt olvasom, mostanra viszont már az iránt is elvesztettem az érdeklődésemet. Helyette viszont Chris Colfer: A Gonosz Tündér visszatért kezdtem el.

2017.08.03. 13.28

Ez a mai nap megint pörgősre sikeredett. Tegnap este eljutottam az 55. oldalig A Gonosz Tündér
visszatérben. Tetszik, de még nagyon az elején vagyunk, és várom az áttörést.
Ma elmentünk könyvtárba, és hú... kikölcsönöztem a maximális mennyiséget. De legalább tartalmas lesz a Könyvtárban jártam rovat. :)
Emellett el is fogom kezdeni az egyik könyvtári könyvemet, mégpedig John Scalzi: Az utolsó gyarmatot. Úgy tűnik, maratonozni fogok ezzel a sorozattal ténylegesen - amit elősegít, hogy mindegyik részét kikölcsönöztem.

22.20
Ma nem nagyon maradt időm olvasni - most este álltam neki Az utolsó gyarmatnak, és a 43. oldalig jutottam. Szerintem az ágyban még olvasok egy kicsit; holnap viszont elvileg nem lesz sok dolgom. Elvileg.

2017.08.04. 11.30

KIALUDTAM MAGAM! Igen, ez a nap híre... 8 óráig aludtam ugyan, de annyira kipihentnek érzem most magam. Délelőtt kint kertészkedtem, de sajnos nem bírtam sokáig a kapálást - viszont haladtam vele, és legközelebb ennyivel kevesebb lesz. Ez a meleg viszont kikészített ennyi idő alatt is.
Most tettem ki amúgy a hétvégi olvasónaplót, amiben kicsit spoilerezek a read-a-thont tekintve. :) A következő posztot holnap tervezem kirakni - az egy vélemény lesz Dan Wells könyvéről.

Olvasási szempontok - tegnap és ma haladtam Az utolsó gyarmattal, és most a 79. oldalon járok. Imádom ezt a kötetet is, és szerintem délután ennek az olvasásával fogok foglalkozni. Bár több mint valószínű, hogy a hűtőt pucolom ki, de annyira kifárasztott a kert, hogy egyelőre erre gondolni sem akarok.
Emellett tegnap este hangoskönyvben nekiálltam Jeaniene Frost: This Side of the Gravenek is, bár csak 2 fejezetet hallgattam meg, és már aludtam is.

21.58
Befejeztem Az utolsó gyarmatot, amiben az 1 órás közös olvasás sokat segített. Persze azzal a
lendülettel neki is álltam John Scalzi: Zoe történetének, amely az előző olvasmányomat meséli újra Zoe szemszögéből. Eddig 15 oldalt olvastam el.
Most viszont ennyi elég is lesz a napból, jöhet egy kis audiobook - már, ha lesz hozzá erőm még.

2017.08.05. 8.35

Pokoli éjszakán vagyok túl - ilyen meleget én még nem tapasztaltam. Viszont találtam jó módszereket, amik lehűtöttek addig, amíg el nem aludtam (vizes lepedőre fekvés kiváló megoldás pl.).
Olvasási szempontból elég sok mindennel haladtam az éjszaka folyamán. Először is, olvastam Chris Colfer könyvét, és a 88. oldalra jutottam vele. Mostanra sikerült beszippantania a sztorinak, és imádom, imádom, imádom! Ezt a könyvet most már két read-a-thonra is olvasom, úgyhogy extra jó választás volt.
Emellett meghallgattam 1 fejezetet a This Side of the Grave-ből, de nem bírtam a melegtől koncentrálni rá. Így most a 4. fejezetnél vagyok, a 34. oldalon.
Végül pedig ma reggel olvastam tovább Zoé történetét, és jelen pillanatban az 56. oldalon tartok.

Mondom én, sok víz lefolyt a Dunán az elmúlt közel 10 órában. :)

12.15
"Csak még egy fejezetet!" Ez a mondat jellemezte a délelőttömet. Most jutottam el oda, hogy mivel posztot terveztem írni, így ténylegesen be is kell vezetnem ezt. Minden közel 100 szónál elolvashatok egy fejezetet, vagy valami hasonló. Igen, ez jó tervnek tűnik. Amúgy a 193. oldalra jutottam a Zoé történetével, és jelentem, imádom ezt a kötetet is. Ez a Vének háború felettébb addiktív sorozat.

15.56
Ember tervez... majd elkezd PubG kupát nézni. Viszont az első selejtező közben nagyrészt megírtam a bejegyzést, majd miután véget ért, én is befejeztem. A következő véleményt A hét Éváról fogom majd írni, amihez még össze kell szednem a gondolataimat.
Most viszont olvasni fogok, szeretném befejezni Zoé történetét.

22.10
Mára az utolsó bejegyzés. Megnéztem a PubG selejtezőt, elolvastam Zoé történetét és eljutottam a 109.oldalra a Gonosz Tündér visszatérben. Holnap lesz az utolsó nap - kíváncsi vagyok, hogy befejezek-e bármit is.

2017.08.06. 18.26

Utolsó nap! A nap nagy részét nem itthon töltöttem, így nem is jutott időm arra, hogy olvassak. Egyedül a This Side of the Grave-vel haladtam valamit, és most a 94. oldalon tartok. Nemsokára lesz megint 1 órás közös olvasás, akkor remélhetőleg sikerült egy jó darabot letudnom.


És vége!
Ez aztán nem semmi hét volt! Rengeteget olvastam, bár természetesen mást, mint a TBR-mat... mert miért tartanám magam azokhoz?
Végül sikerült elérnem a kitűzött célomat is, és befejeztem 6 könyvet (illetve elolvastam 100 oldalt Chris Colfer: Gonosz Tündér visszatérből).
De nézzük részletesebben!

1. Olvass el egy regényt, aminek a borítóján található kék szín:


2. Olvass el egy könyvet, ami nyáron játszódik, vagy szerepel benne nyaralás. / 4. Olvass el egyet a szerzők kedvencei közül!


Itt az eredeti jelöltem Amatka volt, de azt időközben félbehagytam - a többi regényben pedig nem feltétlenül volt nyaralás... vagy éppenséggel nyár.

3. Olvass el egy sorozatfolytatást!


5. Olvass el egy 2013-nál korábbi megjelenést!

   

6. Olvass el egy szabadon választott regényt!



Most, hogy véget ért a hét, szeretném megköszönni mindenkinek, aki velünk tartott, és neked is Dearies, hogy elértél ide az aljára. :)
Én most továbbröppenek egy újabb read-a-thonra, amiről igyekszem nem ilyen hosszú bejegyzést alkotni, jövőre pedig folyt.köv.! 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése