2017. augusztus 14., hétfő

Várólistán (19) 2017. július

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.






Július egy kivételes hónap lesz, mert kétlem, hogy még egyszer ilyen kevés várólistára került regényről kellene beszámolnom. Történetesen ugyanis kettő új könyv került TBR-ra. (Úgy érzem, sokat segített, hogy 3 hetet gyakorlatilag alig töltöttem itthon.)

David Demchuk: The Bone Mother
Listára kerülés: 2017. július 6.
Megjelenés: 2017. augusztus 15.
Sorozat: nem

A helyszín (Ukrajna és Románia határa) valamint az alapkoncepció (Kelet-Európa maradék mitológiai lényeinek utolsó menedékhelye) miatt került várólistára ez a novelláskötet.
A fő történetszál szerint a közelgő háború elpusztíthatja ezeket a lényeket, ők pedig elmesélik a történetüket, valamint szembenéznek a sorsukkal. Találkozhatunk majd szellemekkel, boszorkányokkal, szirénekkel. Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy a helyszínválasztás szolgáltat-e extrákkal, azaz lesznek-e "lokális lények", vagy csak a fülszövegben említett "szokásos" teremtmények tűnnek fel.

Kim Stanley Robinson: Aurora
Listára kerülés: 2017. július 26.
Megjelenés: 2015
Sorozat: nem

Ez a regény a sci-fi iránt egyre növekvő érdeklődésem eredménye lett (ami a megrendelése pillanatában került a várólistámra). Robinsonnal már korábban is szemeztem, úgyhogy jól is jött ez a nagy lelkesedésem.
Elsősorban azért választottam ezt a regényét, mert úgy érzem, komplexebb története van, illetve sokat foglalkozik az emberiséghez kötődő kérdésekkel, amikről különösen szívesen olvasok.
Valamint nagyon várom, hogy egy újabb világot fedezzek fel - a fülszöveg szerint elég sokat kóborgunk.

Ezek a regények lettek volna a júliusi felfedezetteim. Mindkét könyvért nagyon lelkesedem, alig várom, hogy sorra kerüljenek!
És - ami hasonlóan jó hír -, egyik sem sorozat. Ilyen hónapom aztán végképp nem volt. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése