2017. december 22., péntek

Hétvégi Olvasónapló (130) Ünnepi hangulatban, fehér karácsonyról álmodva

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





Blogos szempontból kicsit furcsa helyzetben vagyok. Szeretek véleményeket írni a blogra, és megszoktam, hogy hetente legalább egy értékelést ki tudok tenni az oldalra. Az utóbbi időben viszont ez nem igazán akar összejönni. 
Nincs miről írnom ugyanis. A héten ugyan befejeztem egy könyvet, de arról nincs mit írnom - pláne, mert újraolvasás volt. Áldatlan állapotok ezek. :) Persze nem akarom siettetni az olvasást, simán csak hiányzik, hogy szövegelhessek egy-egy könyvről.

A héten elárasztottak a regények is - jövőre van egy könyvvásárlási limitem, úgyhogy most év végén még kihasználom a szabad vásárlás lehetőségét. Ennek eredményeként Bookdepositoryról megrendeltem 2 Cinda Williams Chima könyvet. Emellett készítem össze a listámat Awesomebookson is.

És ma kaptam 2 gyönyörűséges regény a Fumax kiadótól! Anthony Ryan: A láng légiója és James S. A. Corey: Kalibán háborúja. *-*
Fel is raktam őket a polcra januárig, és elolvadok! Nézzétek meg, milyen gyönyörű az Anthony Ryan gyűjteményem! Határozottan jót tenne a könyvespolcomnak egy újabb átrendezés, hogy az összes keménykötésű Fumax könyvemet kiállíthassam egymás mellé! Úúú, úgy milyen szép lenne!

A mai napon még beszereztük a karácsonyfát is. Kicsi kis cukorfalat, de tökéletesen ideális nekünk karácsonyra. Látványosabb lesz rajta a dísz! :)

A héten olvastam

A héten úgy tűnhet nem sokat olvastam, de igazából mindennel haladtam. Bár tény, hogy egyetlen könyvet fejeztem csak be.


Ugyan csak jövő hétre terveztem eredetileg, mégsem bírtam ellenállni a HP csábításának. Több mint 10 éve olvastam a könyvet, azóta nem volt a kezemben. Hatalmas élmény volt, és örülök, hogy visszatértem a világba. A legjobb része mindenképp az volt, hogy az utalásokra jobban tudtam figyelni.
Amúgy meglepett, hogy Hagrid mennyivel másabb embernek tűnt a könyvben, mint a filmben.

Aktuális olvasmányok


      

Jonathan Strahan: Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
Haladás: 132. oldal (+102 oldal)

Most tartok a 6. novella közepén, és eddig viszonylag pozitív élményem van. Egyedül Joe Abercrombie novellája az, ami csalódást okozott, a többiek hozták a szintet. A mostani novella - Alyssa Wong története - hatalmas meglepetés! E/2-ben íródott, és kikészít, annyi izgalom és érzelem rejtőzik benne. Kell még olvasnom az írónőtől, mert ez eddig a legütősebb történet számomra! (Biztos benne lesz a kedvenc novellák közt.)

Andy Weir: Artemis
Haladás: 152. oldal (+102 oldal)

Oké, nem direkt terveztem, hogy mindkét könyvemből 102 oldalt haladok, de ez vicces. Az sajnos már kevésbé, hogy nem igazán jövünk ki jól az Artmisszal. Elolvasgatom, de egyszerűen nem köt le. Ráadásul hibába nem akarom A marsihoz hasonlítgatni, lehetetlenség megállni, mivel ugyanazt a stílust kapta ez a főszereplő is, mint az ottani. Ebbe a környezetbe azonban valahogy nem passzol - nekem legalábbis eléggé kirí. Bár a legnagyobb gondot egy személyes elem okozza - mégpedig, hogy a főszereplő olyan ember, akit való életben sem kedvelek túlságosan.

Charlie Jane Anders: Minden madár az égen
Haladás: 74. oldal (+74 oldal)

Nem volt tervben decemberre a Minden madár az égen, de úgy voltam, hogy akarok valami újat olvasni. Nagyon vegyes kritikákat olvastam erről a könyvről, így amolyan "lesz, ami lesz" alapon álltam hozzá. Szerencsére én eddig a kedvelők oldalán vagyok; pozitív meglepetés a könyv. Kicsit mindent egyszerre akar, de engem így is érdekel.
És milyen menő már, hogy egy időgép-órával bandataggá válhatsz? :) Imádom!

Tervek



Simon Tamás: Vérmacska

Sokaknak van olyan könyvük, amit karácsonykor olvasnak - ilyen például a Harry Potter, vagy valami karácsonyi témájú történet. Nos, nekem ez a kategória a Vérmacska. Eddig háromszor olvastam el, most lesz a negyedik olvasásom belőle.
És hogy miért karácsonyi ez a könyv, mikor semmi karácsonyi nincs benne? Nos, 2011-ben karácsonyra kaptam, és Szenteste már el is olvastam. Majd még egyszer. És valahogy megmaradt bennem a dolog.
Úgyhogy nincs karácsony Alfi macsek nélkül. :)







0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése