2017. december 6., szerda

Top 10 (32) Téli olvasnivaló, amit a takaró alatt olvashatok

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én gyakorlatilag téli álmot alszom. Legalábbis nagyon nehezen veszem rá magam, hogy felkeljek az ágyamból, mikor a világ olyan hideg, az ágy meg olyan meleg. 
Ugyanakkor ünneplek is, mivel a decemberrel visszatért az olvasási vágyam is!



A mai posztban ennek örömére összegyűjtöttem azt a 10 könyv, amit télen el szeretnék olvasni. Ismét jelentkeztem molyon kihívásra, így ismét azzal a listával érkezem, amit arra állítottam össze.
Az őszi Top10-es listámról 5 könyvet olvastam el + 1-et félbehagytam - ami nem a legjobb arány, de lehetett volna rosszabb is... végül is.
Na de, hagyjuk ezt magunk mögött, és koncentráljunk a friss és ropogós könyvekre, amik csak arra várnak, hogy olvassam őket!

      

1. Neil Gaiman: Északi mitológia
Az elmúlt időszakban felettébb rákaptam a Neil Gaiman regényeknek, aminek eredményeként a listára is felkerült egy könyv tőle. Itt jegyezném meg, hogy ezt már el is olvastam, rögtön december 1-jén, és jó volt. Nem kedvenc, de megérte az olvasást.

2. Jonathan Strahan: Az év legjobb science fiction és fantasynovellái 2017
Ezt a könyvet is elkezdtem, bár még mindig csak az első novella közepén tartok (félreraktam, hogy az Alias Grace végére érjek). Egyelőre csak azt tudom, hogy Valente novellája fantasztikus, és emiatt alig várom, hogy ismét a teljes figyelmemet a könyvnek szentelhessem.

3. Tavi Kata: Szívkeringő
Tudjátok, hogy egyre kevésbé olvasok realista könyveket, pláne YA realistákat. Tavi Kata sorozata azonban a gyengém - mindegyik részt imádtam eddig, és ne tudjátok meg, mennyire vártam, hogy olvashassam az utolsót! 


      

4. J. K. Rowling: Harry Potter és a bölcsek köve
Ez a könyv kilóg a sorból, ugyanis újraolvasás lesz. Még sosem olvastam újra egyetlen HP kötetet sem, és bár azt mondtam, hogy nem is fogom, az első résszel kivételt kell tegyek. Hangulatom van hozzá, bár félek, hogy miként fogok érezni iránta 10+ év elteltével.

5. Andy Weir: Artemis
A sci-fi felfedező projektem következő kötete az Artemis. A marsit anno kedveltem az írótól (szórakoztató élmény volt), így kíváncsi vagyok, az Artemisben mit alkot. Nincsenek igazán elvárásaim - oké, ez szarkasztikus főszereplőt elfogadnék.

6. Richard Morgan: A végzet barlangjai
Nagyon halogattam ezt a könyvet, bár tény, hogy ebben a reading slump komoly szerepet játszott. Mostanra azonban készen állok, hogy elolvassam, milyen véget is szánt az író ennek a történetnek. Első ránézésre elég hosszú út van még előttem - ráadásul azt írták, lehetett volna sokkal rövidebb is... de reménykedem, hogy engem ismét nem fog zavarni ez.


      

7. Philip K. Dick: Időugrás a Marson
Igen. Fogadalom. El. Kell. Idén. Olvasnom. Szerintem jövő hét után állok neki.

8. Jeaniene Frost: One Grave at a Time
Ugyan az előző kötettel nem alakítottam ki szoros viszonyt, elhatároztam, hogy jövőre befejezem Cat & Bones sorozatát. Valószínűleg januárban olvasom ezt a részt, s utána a 6.5-t és a 7. kötetet. El sem hiszem, hogy végre rászántam magam a befejezésre.

9. Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei
Hatalmas meglepetés volt, mikor megkaptam a könyvet az Artemisszal egyetemben! Sajnos bármennyire szerettem volna, reálisan tudtam, hogy esélyem sincs, hogy decemberben a végére érjek, így jövő év elején tervezem elolvasni. 


10. Holly Black - Cassandra Clare: Az ezüstmaszk
Amilyen véget ért az előző kötet, tudnom kell, hogy mi a szöszt találtak ki az írónők a folytatásra. Ugyanakkor ez az utolsó előtti kötet a sorozatban, és tuti, hogy olyan függővége lesz, ami után a falat kaparom.

Ez lett volna  Top 10-es várólistám a téli évszakokra. Úgy érzem, viszonylag biztonságos jelöltlistát állítottam össze, mivel mindegyiknél úgy érzem, hogy "mostazonnalolvasniakarom".
Úgyhogy drukkoljatok Dearies, hogy ismét összejöjjön egy 10/10. :)

A kihíváshoz egyébként lehet kétszer cserélni. A hivatalos kihíváslistámon megtalálhatóak az alternatív jelöltek is - ha érdekel, IDE kattintva megleshetitek, arra a listára miket raktam.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése