2018. június 15., péntek

Hétvégi Olvasónapló (151) Attention Attention

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




A bejegyzés címe az alábbi dal: Shinedown: ATTENTION ATTENTION. És az indok? Hétfőn megyek Shinedown koncertre! Eddig olyan távolinak tűnt a dolog, most meg csak pár nap, és mehetek is!

A mai nappal véget ért a tanév is, ami még mindig sokkoló - mikor rohantak el így a hónapok? Jelenleg sem a koncert, sem a tanév végének tényét nem tudom feldolgozni, és csak vagyok, hogy "oké". Jövő hétre remélhetőleg sikerül a dolog, és teljesen átérzem a jelentőségét, hogy láthatom Brentéket élőben.

A héten olvastam



Még Könyvhét szombatján fejeztem be Holden Rose YA könyvét. Írtam róla egy bővebb értékelést molyra, de nem tudom, hogy akarok-e még több időt áldozni arra, hogy egy teljes értékű blogposztot is írjak róla. Összesítve viszont - nagyon jó lehetett volna ez a könyv, ha a szerző nem ragaszkodik a járt úthoz. A potenciál megvolt, hiszen remek ötleteket dobott be, de a kivitelezésnél már elvesztek a klisék mocsarában.

Aktuális olvasmányok



Veres Attila: Éjféli iskolák
Haladás: 223. oldal (+223 oldal)

Nem semmi, hogy megvalósulhatott az, hogy csak magyar szerzőket olvasok. Persze véletlenül alakult így, de akkor is.

Rátérve az Éjféli iskolákra... te jóságos ég! Ez a novelláskötet nagyon ütős, minden pillanata egy élmény. A novellák még a legvadabb elképzeléseimet is felülmúlják! Teljesen a kötet hatása alá kerültem, és tudom, hogy hosszú idő lesz, míg nagyjából túl tudom tenni magam a novellákon.
Itt súgnám meg egyébként, hogy megtalálható a kötetben a Kisgömböc mese feldolgozása Veres Attilás stílusban. Hú.

Tervek


Habár vége a tanévnek, még nem fogytak el a tennivalók, így jövő héten sem lesz igazán időm olvasni. Mindenesetre szeretném befejezni az Éjféli iskolákat, amiből - sajnos - csak 100 oldal maradt hátra.

      

Szeretném elolvasni - vagy legalább folytatni - Majtényi György: Egy forint a krumplis lángos könyvét, amire sajnos nem volt időm a héten.

Mivel ma kezdődött el Réta sorozatbefejezős kihívása, így én is szeretnék elkezdeni egy sorozatzáró kötetet, mégpedig azt, amit legrégebb óta szeretnék befejezni - Richelle Mead: The Ruby Circle-t. Bevallom, nem várok már semmit a sorozattól, csak szeretnék a végére érni.

Illetve James S. A. Corey: Kalibán háborúja könyvével is szeretnék haladni a héten. Már rég nem jártam a Térségben, és igencsak hiányzik!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése