2018. június 4., hétfő

Könyvhétre hangolódva - A bevásárlólista (és kicsit kívánságlista)

Helló Dearies!

A héten Könyvhét! Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem sokkol, hogy pár nap, s utazom is Budapestre ismételten. Hova lettek a napok?









Mindenesetre már felkészültem - legalábbis összeírtam a bevásárlólistámat. Most már csak meg kell úsznom egy kicsi balesetet, és minden tökéletes lesz. (Mert tudjátok, eddig mindig történt valami.)
Na de! Nézzük, mikre vágyom ezen a Könyvhéten!


Kiadó: Agave könyvek

Pár hónapja olvastam Veres Attila Odakint sötétebb könyvét, ami eléggé meggyőzött arról, hogy automatikusan olvasni akarjak minden könyvet, ami megjelenik az írótól.
De még ha nem is olvastam volna, az alábbi novellaleírások több mint meggyőzőek voltak:
Egy város felfalja lakóit. 
Egy pornóforgatás, ahol a szereplők nem egészen emberek. 
Egy borkóstolás, ahol az italba idegen életeket zártak. 
Egy falu, ahol embereket termesztenek a földeken. 
Egy növény, amely a túlvilágra nyit átjárót. 
Egy szeméttelep, amely a világ legértékesebb anyagát őrzi. 
Egy wellness, amely szó szerint maga a pokol.

Mindez pedig magyar környezetben; csak, hogy felkerüljön az i-re az a bizonyos pont. 

Kiadó: Agave könyvek

Tavaly ismerkedtem meg John Scalzi műveivel, s egy fél év alatt minden elérhető könyvén át is rágtam magam. Szóval képzelhetitek, mennyire várom, hogy valami új könyvet olvashassak tőle! Bár remélem, legközelebb Az összeomló birodalom folytatását írja meg a drágám, ha már az volt az első könyvem tőle. 

A Bezárt elmék világának második kötete az e-sportok világába kalauzol el bennünket, ahol egy olyan sportot játszanak, melynek célja, hogy az ellenfél fejét a célba juttassák a játékosok (persze a játékot robotszerű Haden-szindrómások játsszák, így nem probléma a brutalitás). Kivéve, hogy ezúttal az egyik játékos holtan zuhan össze a meccs során...

Kiadó: Gabo SFF

Lőrinczy Judit első regénye, az Ingókönyvek, már régóta megvan a polcomon, de még nem kerítettem sort rá. Ez azonban nem akadályoz abban, hogy az írónő legújabb művét beszerezzem. 

De mi is fogott meg benne? A fülszöveg legelső mondata: "Néhány hét alatt bejárható tartomány a világ, amelynek határán túl megzavarodik a valóság." 
Mindig is vonzottak az izgalmas világok, ráadásul itt a valóság megzavarodása is szerepet kap. Kíváncsi vagyok a teljes világra, de maga a történet - a társadalmi konfliktussal - is érdekesnek tűnik. 

Kiadó: Jelenkor kiadó

John Scalzihoz hasonlóan, Margaret Atwood is tavaly robbant be az életembe, mikor elolvastam A szolgálólány meséjét és az Alias Grace-t. Mindkettőt annyira szerettem, hogy A vak bérgyilkos már gondolkodás nélkül került a kívánságlistámra.
A történet - utólag elolvasva a fülszöveget - Laura Chase halála után veszi fel a fonalat, akinek egyetlen regényét - A vak bérgyilkost - posztumusz adatja ki testvére. Emellett Iris naplójába tekinthetünk be, aki úgy dönt, hogy megosztja a család tragikus történetét. 
A regényre aggatott jelzők hadából kiindulva egy rejtélyes családi dráma lesz. Mindenesetre kíváncsi vagyok!

Kiadó: Libri kiadó

Habár hittem benne, hogy Könyvhéten lehet kapni a könyvből, de a hivatalos megjelenési dátum 06.11-re módosult. Ettől függetlenül könyvheti megjelenésként kezelem Art Spiegelman csodálatos képregényét.
A történet a holokauszt témakörét dolgozza fel képregényes formában, amelyben a zsidók egerek, a nácik pedig macskák képében jelennek meg. 
Már olvastam a történet első felét, ám akkor csak könyvtárból, mivel nem lehetett sehol sem kapni. Most viszont mindenképp be akarom szerezni, mert ez alapvető darab. 

Kiadó: Fumax

Most jelenik meg a Térség sorozat 7. része, de én kissé le vagyok maradva a sorozattal (jelenleg a 2. részt olvasom, s a 4.részt szereztem be szépséghibásan a Könyvfesztiválon). 

Mivel nagyon tetszik a Kalibán háborúja is, és a 4.rész már a polcomon vár az olvasásra, szükségem van az Abaddon kapujára is. 

Maga a sorozat első ránézésre hétköznapi space operának tűnik, de van benne valami, ami magával ragad. Kicsit John Scalzi a hangulatot tekintve, csak annál valamivel összetettebb története van. Egyébként a felütésekben igazán profik a szerzők, a Kalibán háborújában is köpni-nyelni nem tudtam, hogy mire számíthatok majd a könyvben. 

Az utolsó jelöltem inkább csak kívánságlistás - egy nap szeretném megvenni, de nem valószínű, hogy a Könyvhéten történik meg. Persze, ismerve magamat... sose lehet tudni.

Kiadó: Fumax

Ez az a könyv, amin nagyon dilemmázom már hetek óta. Halál, a Sandman képregényekből, az a karakter, aki nagyon sokat jelent számomra. 
Ugyanakkor nem értek a képregényekhez, így nem tudok lelkesedni a "deluxe" dolgokért. Elhiszem a képregényekben jártasoknak azt is, hogy ez egy remek ár érte. 
Azt is tudom, hogy elköltöm ennek az árát más könyvekre (elég csak megnézni a fenti listámat). 
Mindenesetre, aki szereti a képregényeket - és értékelni is tudja a formátumot -, nagyon jól járhat ezzel a gyűjteménnyel. Neil Gaiman írta, úgyhogy rossz már nem lehet. 

Ez lenne a könyvheti bevásárlólistám. Erősebbnek érzem ezt a megjelenési listát a könyvfesztiválinál, pedig ott olyan remekművek szerepeltek, mint Ken Liu. De hát három nagyon szeretett szerzővel nehéz versenyezni. 

Ó, igen! Ha esetleg maradna a Könyvhétre félrerakott pénzemből, ezek a könyvek esélyesek még megvételre:

* Ursula K. Le Guin: Valós és valótlan I. (már olvastam, de még nem vettem meg)
* Romsics Ignác: Erdély elvesztése (1918-1947)

2 megjegyzés:

  1. Az új John Scalzi könyv engem is érdekelt, meg is vettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is meglett, alig várom, hogy elkezdjem. *-*

      Törlés