2016. december 16., péntek

Hétvégi Olvasónapló (83) A színezős hét

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.






Az idei évem egyik újdonsága a színezés örömének felfedezése volt. Még a Kincses óceánnal kezdtem, azóta viszont több könyvet is beszereztem, és még többet szeretnék. A legmorbidabb ezek közül amúgy a The Beauty of Horror, ami egy szörnyen elborult színező, de kell, kell, kell! Erre a színezőre vágyom leginkább (persze Johanna Basford Mágikus dzsungele és Karácsony Johannával mellett).
Na de nézzétek meg ezt a borítót!


Igen... inkább nem mondok semmit.

Múlt héten nem osztottam meg dalt, de ez azért történt, mert nonstop a Breaking Benjamin diszkográfiáját hallgatom. Ez ezen a héten sem változott, úgyhogy két újabb kedvenc dalomat osztom meg tőlük: -Dance with the Devil- és -Breath-.
Jövő héten talán már változik a helyzet, hiszen közeleg a karácsony, hátha az ünnephez jobban illő dalokat is hallgatok. (Haha.)

A héten olvastam

   

Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek
Beszéljen helyettem a bejegyzés, amit a könyvről írtam.

Rick Yancey: Az utolsó csillag
Hm. Kissé csalódott vagyok, mert bár tetszett, több olyan pontja is volt, amely elvett az élvezetből. 20-án érkezik róla egy bejegyzés, ott bővebben kitérek a panaszaimra.

A héten haladtam vele

   

Cassandra Clare: Éjfél kisasszony
Haladás: 83 oldal

Őszinte rajongással vártam, hogy itthon megjelenjen a legújabb Árnyvadászos sorozat, pedig a TMI 6. része után megfogadtam, hogy nem fogok lelkesedni annyira, nehogy csalódjak. De hát, a régi szerelmek... mégiscsak ez volt az első olyan világ, ami teljesen magával ragadott, és nem vámpíros volt - mindez 2009-ben, te jó ég... már 7 éve árnyvadászrajongó vagyok.
Mindenesetre nagyon tetszik eddig, bele vagyok szerelmesedve, és valószínűleg hétvégén őt fogom olvasni, mikor végeztem mindennel.

Anthony Ryan: Az ébredő tűz
Haladás: 75 oldal

Emlékeztek arra, mikor azt terveztem, hogy végre nekiállok újra a Sevenevesnek? Ez egész addig kitartott, amíg a futár meg nem hozta Anthony Ryan legújabb regényét. Nem elég, hogy gyönyörű élőben, de annyira hívogatott - és ki vagyok én, hogy ellenálljak? Amúgy is bele vagyok jelenleg szerelmesedve a sztoriba, úgyhogy nem bánok semmit. Utána pedig úgyis folytatom a Sevenevest végre. :)

Tervek

   

V. E. Schwab: Vicious könyvét a 65. oldalról folytatom majd, amint végeztem az Éjfél kisasszonnyal.
Neal Stephenson: Sevenevesjét pedig a 112. oldallal folytatom, ha végzek Az ébredő tűzzel.
Bár lehet, hogy anélkül is olvasom valamelyiket, hogy végeznék a fent említett könyvekkel, de mivel mindkét aktuális olvasmányom annyira jó, nem valószínű.

Amúgy idén már nem valószínű, hogy mást olvasok, mint az aktuális olvasmányaimat (van belőle 5, így nem aggódom azon, hogy elfogyna az olvasnivaló), így a tervezős rész már csak dísznek lesz itt mostantól. Bár lehet, meglepem magam, ha szupergyors leszek, és Szilveszter előtt végzek mint az 5 szépségemmel.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése