2016. december 30., péntek

Mókuska (9) 2016. július - december

Mikor júliusban elkészítettem a Mókuska 8-at, nem számítottam arra, hogy az év második fele is legalább annyira gazdag lesz könyvekben, mint az első. 
Mindig is tudtam magamról, hogy naiv vagyok, de, hogy ennyire?
Az év első felének terméséről ITT olvashattok.





2016. július
Beszerzett könyvek: 9
Olvasott: 6

Hiába mentem el nyaralni, a könyvek és a könyves akciók elől nincs menekvés.
A fonyódi piacon futottam bele Leslie L. Lawrence: Siva utolsó táncába és A kis hercegbe. Muszáj volt megvennem őket, muszáj.

A két történelemkönyvemet (Vasfüggöny, Leningrád ostroma) egy akcióban vettem meg, ahol gyakorlatilag utánam dobták ezt a két szépséget.
A többi könyv a kiadóknak köszönhetően jutott a birtokomba: John Corey Whaley: Kobakját az ÉTK-tól; Black Crouch: Sötét árnyak, illetve Philip K. Dick: Emlékmás regényeket az Agavétól; Kristin Cashore: Graceling és Libba Bray: Rettentő gyönyörűség köteteket a KMK-tól.


2016. augusztus
Beszerzett könyvek: 7
Olvasott: 3

Augusztusban elég komoly mértékben bővítettem a Philip K. Dick gyűjteményemet. Az első darabot, Palmer Eldritch három stigmáját a könyvtárban találtam meg, 500 Ft-ért pedig vétek lett volna ott hagyni. A másik három könyvét (Az utolsó szimulákrum, Istenek inváziója és A halál útvesztője) pedig az Agave akciójában rendeltem meg.

Danielle Paige: A gonosz ébredése előrendelés volt, és az rémlik, hogy a Balatonról hazajövet ugrottam be a könyvért, és utána levendulafagyit ettem. Úgyhogy ez a kettő most összekapcsolódik nálam.

Amy Harmon: Arctalan szerelmét és Soman Chainini: Itt nincsenek hercegek könyvét a Twister Médiától kaptam.


2016. szeptember
Beszerzett könyvek: 2
Olvasott: 1

Szeptemberben komolyan visszafogtam magam, bár ismét képtelen voltam ellenállni az Agave akciójának. Legalább ismét bővült a Philip K. Dick gyűjteményem, az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal? és a Várjuk a tavalyi évettel, amit már olvastam, de nem emlékszem semmire, azt leszámítva, hogy imádtam (ez volt a második olvasmányom a szerzőtől).

És ezután következett október és vele együtt a szülinapom is.



2016. október
Beszerzett könyvek: 14
Olvasott: 10 (Wow.... egész jó vagyok néha!)

Egész jó arány ez így végül is, nem fáj annyira ez a szám.
Ebben a hónapban használtam fel a Libri ajándékkártyámon megmaradt összeget; két könyvet rendeltem elő hozzá: Dan Wells: Csak a holttesteden át-ot és A sárga téglás háborút.

Még vettem két könyvet, azokat azonban a "szülinapi ajándék tőlem nekem" kategóriába soroltam. Meg amúgy is, 30-40% akcióban voltak, és azóta akartam őket, hogy olvastam őket. Ezek pedig George Orwell: Állatfarmja és Romsics Ignác (szerk.): Magyarország története a XX. században. Az utóbbi könyvből rengeteget tanultam, ebből készültem szigorlatra, a szakdolgozatomhoz felhasználtam, stb.stb. Úgyhogy annyira a szívemhez nőtt, egyből lecsaptam rá, mikor láttam az akciót.

Ha pedig már a szülinapi ajándékoknál tartok, két könyvet kaptam még: Anyctól Philip K. Dick: Az ember a Fellegvárban (nem is tudom, honnan jött neki az ötlet, hogy PKD-t válasszon), Ryanitotól pedig Marissa Meyer: Winterjét, aminek köszönhetően nincs okom, hogy ne folytassam a Lunar Chroniclest).

Több könyvet is kaptam ebben a hónapban kiadóktól: Richard Morgan: A holtak szavát, Philip K. Dick: Dr. Vérdíját, Stephen Rowley: Lily és a polipot és Sylvain Neuvel: Alvó óriásokat az Agave kiadótól; Stephanie Perkins (szerk.): Ajándékba adlakot és Marie Kondo: Tiszta örömöt a Libri kiadótól, Sarah Andersen: Felnőni kiábrándító képregényét a Fumax kiadótól és April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnightot a Menő könyvektől.


2016. november
Beszerzett könyvek: 7
Olvasott: 2

Sprichst du Deutsch? Novemberben elég sok német nyelvű könyvet szereztem - három verseskötetet és egy mesekönyvet. Elég spontán indult a dolog, Pécsen, a kedvenc antikváriumomban szúrtam ki Eva Strittmatter: Ich mach ein Lied aus Stille és Friedrich Nietzsche: Hundert Gedichte köteteit, amelyeket kisebb gondolkodás és beleolvasás után meg is vettem. Aztán pár nappal később megrendeltem Bookdepositoryról Jacob Grimm – Wilhelm Grimm: Kinder- und Hausmärchent és Rainer Maria Rilke: Gedichtet. Igyekszem fejleszteni a némettudásomat, és úgy gondoltam, ahhoz ezek a könyvek tökéletesek lesznek.

Október végén véget ért a Könyvmolypárbaj, amit egy kisebb csodának köszönhetően teljesítettem is. Sőt, olyan szerencsés is lettem, hogy a nyereményjáték egyik nyertese legyek. Így került hozzám Benyák Zoltán: A nagy illúzió kötete.

Ebben a hónapban két regényt kaptam kiadóktól Szirmay Ágnes: Szerelemre castingolvát a Tilos az Á könyvektől (jaj, de rá vagyok még mindig függve erre!) és Rick Yancey: Az utolsó csillagot az Cartaphilus kiadótól.

2016. december
Beszerzett könyvek: 9
Olvasott: 3

Most, hogy egyben néztem az ehavi szerzeményeket, megdöbbentem, hogy két kivétellel mind keménykötésű. Wow.

A hónapban egy könyvet vettem, mégpedig tegnap, mikor ismét Pécsen meglátogattam a feljebb említett antikváriumot - Charles Gati: Vesztett illúziók könyvét, mert még mindig nem tudok ellenállni a történelemkönyveknek.

Két könyvet kaptam kiadóktól, két igazi szívem-csücske kategóriás kötetet: J. R. R. Tolkien: Karácsonyi leveleket az Alexandra kiadótól, Anthony Ryan: Az ébredő tüzet pedig a Fumax kiadótól.

Karácsonyra elkényeztetett mindenki, így sok szép regénnyel gazdagodtam. Anyctól négy könyvet kaptam: Ursula Poznanski: Erebos (amire már régóta vágyom, mert imádtam, mikor először olvastam), Els Beerten: Mind a mennybe vágyunk, Brian Moynahan: Leningrad (amely nagyon különleges perspektívából mutatja be Leningrád ostromát) és Ransom Riggs: Lelkek könyvtára (amit ha jobban megnéztek, láthatjátok, hogy elszakadt a védőborítója. Az bizony én voltam - annyira lelkesen nyitottam ki a csomagolást, hogy vele együtt letéptem egy darabot a védőborítóból... és persze, hogy a legjobban vágyott könyvnél teszek ilyet - melyik másnál?).

Nancykétől Morgan Matson: Second Chance Summer regényét kaptam, így teljes a vágyott Morgan Matson könyvek listám. Ryanitotól pedig V. E. Schwab: A Darker Shade of Magic kötetét, aminek gyönyörű a borítója.

Színezőim
Mivel nem tekintem szó szerint könyvnek a színezőket, így őket külön fényképeztem. A listából kettőt vettem én (Álomvilágot valami 600Ft-ért és karácsonyra a Creamorphiát).
A Kincses óceánt, amivel mindez kezdődött a Manó könyvektől kaptam, a Pusheen színezőt az Agave kiadótól.
A Titkos kert, a Bűvös erdő és a Karácsonyi színező a nagybátyámék ajándéka volt Húsvétra, névnapomra és karácsonyra.
Anyc is bedőlt a mániámnak, tőle a Szép álmokat! kaptam még szülinapomra.
Legjobb barátnőm pedig Karácsony Johannával színezővel lepett meg karácsonyra.
Imádom nézegetni ezt a kollekciót, de mire ezeket kiszínezem! :D De nem érdekel, imádom csinálni!

Összesítsünk

Az idei beszerzések száma: 108
A moly szerint ezekre összesen 59,000 Ft-ot költöttem el, amelytől kissé kiráz a hideg. A könyvvásárlás az a kategória, amelynél az év végén veszed észre, mennyit is költöttél el rájuk, mert kis adagokban nem annyira vészes az összeg. Lehet, jövőre inkább nem is vezetem az árlistát, mert csak rosszul érzem magam a saját hobbimtól. 

Magyar, angol és német nyelven szereztem be könyveket.
Magyar: 95
Angol: 9
Német: 4
Régebben annyival több angol nyelvű könyvet szoktam venni, meglepett, hogy idén ez ilyen kevés.

A szakirodalom részlegem is bővült idén több könyvvel (azok a fránya akciók): 11
A legtöbb könyvet Philip K. Dicktől szereztem be, összesen 12-t. Növekszik az a kollekció!

Azt gondoltam, hogy főként sorozatokat szereztem be, de a könyvek összeszámlálása mást mutatott:
Önálló kötetek: 60
Első részek: 14
Folytatások: 34

Ennyi lett volna a 2016-os beszerzéseim listája - rengeteg könyvet kaptam, vettem. A kapott könyvekért nagyon hálás vagyok, és nem győzöm elégszer megköszönni őket!



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése