2013. december 25., szerda

2013-as Nagy In My Mailbox Poszt

Helló Dearies! Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok nektek. Mivel hozzám már megérkezett a Jézuska, és idénre letudtam a könyvbeszerzéseket, így összeállítottam a 2013-as IMM posztomat... 115 db könyvről.
Azt hiszem, a "könyvekben gazdag új évet" kívánságok bejöttek idén. :)

Viszont ez tényleg rekordmennyiségű, és már most, a poszt elején megfogadom, hogy nem költök ennyit könyvekre jövőre... még ha ebből a 115-ből 44-et úgy is kaptam.

Good Luck with that, ugye? :)




Scolar, Ventus Libro, Kossuth, Geopen és Alexandra kiadók

Rachel Hartman: Seraphina könyvét szülinapomra kaptam Nadine barátnémtól, miután sokszor nem bírtam elszakítani magam a könyvecskétől. A Klasszikus rémtörténeteket és Laini Taylor: Füst és csont leányát egyszerre vettem, mindkettő 50%-os akcióban volt, és mivel imádom a rémtörténeteket és imádtam anno a Daughter of Smoke and Bone-t, nem bírtam kihagyni.
Mats Strandberg és Sara B. Elfgren: Tűz könyvét Könyvhét során történt rendelés ként szereztem meg, mivel az államvizsgán nem jutottam el magára az eseményre. Viszont 48%-kal olcsóbb volt, és a postaköltséggel együtt is 30%-os kedvezménynek tekinthetem.
Kendare Blake: A rémálmok lányát cserekönyvként szereztem meg, de ajándékkönyv lett belőle. Ugyanis a könyv, amire elcseréltem, visszatért hozzám, akivel pedig cseréltem, nekem adta az Anna 2-t.
Marissa Meyer: Cinder-je még tavaly karácsonyi ajándék volt, ami csak idén februárban ért ide, és egy nagyobb megbetegedésem során olvastam ki. Love. Love. Love.
Veronica Rossi: Végtelen ég alattjáról nem sok újat tudom mondani, BTK keretén belül szereztem meg, és 21-én ki is raktam a véleményem. Egyébként nagyon igényes kiadás lett.
És Magyarország apróbetűs történetét pedig nem hagyhatom ki. Szintén 50%-os kedvezménnyel szereztem be, és aki ismer, tudja mennyire imádom a történelmet (ha már egyik főszakom), és emiatt mennyit ugrándozhattam a könyv végett. :)

Kelly, Európa, Fumax, Ulpius, Grafoman, Libri, Vivandra és Athaneum kiadók

Jennifer Weiner: Jó az ágyban könyvét Balatonon kaptam 690-ért, de azóta sem kerítettem rá sort. Sarah Dessen: Figyelj rám!-ot Lupikától kaptam, mikor beteg voltam, és az egyik legkedvesebb ajándéknak tartom.
Dante: Isteni színjátékát Húsvétra kaptam anyukámtól, mivel kb. 8milliárdszor olvastam, és már nagyon szerettem volna saját példányt.
Dan Wells: Fragments - Töredékek a Dan Wells imádatom terméke. Sajnos még a Partials-t sem olvastam, de ami késik...
Zima Szabolcs: A Makedón összeesküvés könyvét a szerzőtől kaptam, aki egy tündéri emberke, és nagyon kedvelem. Ó, és nagyon várom a folytatást is. :) Az új oldalon (aka itt) ez volt az első recenzió, amiről írtam.
Benyák Zoltán: Ars Fatalist is a szerzőtől kaptam, és imádtam a könyvet.
Isaac Marion: Eleven testekjét most december elején vettem meg 999-os akcióban. Imádtam angolul, első extázisélményes idegennyelvű olvasásom volt még 2011-ben. Úgyhogy muszáj volt. :)
Patrick Ness: Kés a Zajban + Válasz és kérdését névnapomra kaptam, mert imádom a sorozatot, és azt akartam, hogy teljes legyen és milliószor olvashassam újra az egyik legtökéletesebb sorozatot.
Samantha Shannon: Csontszürete cserekönyv. Egy Tisztákat adtam az én Giguszomnak, ő pedig ezt nekem. És reméli, hogy MM lesz. Ha az lesz, olyan gyertyás sorsod lesz, édes paszternák....

Ad Astra kiadó

Tavaly 1 könyvet szereztem tőlük (Zoo City), ez a szám idén már alaposan megnövekedett.
Scott Westerfeld Leviatánját még év elején vettem azon indokból, mert Scott Westerfeld + alternatív történelem = Perfection. És igazam volt. Just saying. a Behemótot Könyvfesztiválon szereztem be.
Hannu Rajanieme Kvantumtolvaját és Fraktálhercegét szintén Könyvfesztiválon vettem, és dedikáltattam a szerzővel. És igen, elég zavarban voltam, hogy kinyögjem, nem olvastam még egyik könyvét sem. Yep.
Greg Egan: Diaszpóra kiadós recenzió, amivel annyira befürödtem, hogy au. Gyönyörű borító, nagyon érdekes történet, de annyira nem nekem találták ki, és ráadásul utolsó vizsgaidőszakban olvastam (amikor amúgy is fáradt voltam), így nem lettünk BFF-k. Nem úgy Catherynne M. Valente: Marija Morevna és a Halhatatlan könyvével. Szintén Könyvfesztiválos, viszont ezt a könyvet már egy évvel korábban olvastam kölcsönkönyvként. Az írónő már akkor a szívemhez nőtt, hát még Kuscsej. Nagyon örülök, hogy végre nekem is megvan.
Történelemfüggőségem másik könyve Lőrinczy Judit: Ingókövekje, amit Könyvhéten rendeltem, de azóta sem került a kezem közé. Pedig nagyon kíváncsi vagyok, mennyire jó.

Gabo és Ciceró kiadó

John Green: Csillagainkban a hiba az első regényem az írótól, és úgy zokogtam rajta nyaralás közben... viszont gyönyörű volt, még ha a szívem darabokban hever azóta is.
Dan Brown: Angyalok és démonok cserekönyv. Nagyon régen olvastam, és azóta is szerettem volna megkapni.
Dan Brown: Inferno-ja szülinapi ajándékom, mert imádom a sorozatot. Már csak a Da Vinci kód hiányzik, amit hamarosan megkapok. :)
Buglyó Gergely: Oni: Szürke vér könyve reci volt. A szerzőjét nagyon megkedveltem, és vinnem kell dedikáltatnom. És ezt a szöveget fogom kérni: sok szürkét, sok vért, és hozzá ezt a Szürke vért. :)
Leiner Laura SZJG8-a... sorozatzáró, és mostanra elért a függőség engem is.
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet. Marija Morevna-val vettem együtt Könyvfesztiválon, és I have no regrets. Az egyik legleglegleglegjobb mesekönyv, amit valaha olvastam. Mondtam már, hogy mennyire imádom Valentet?

Maxim kiadó

Mindhárom könyvet a kiadótól kaptam. A Gyilkos kegyelem és az Angyali gonosz a btk keretén belül került hozzám - mi ez a tendencia, hogy beválasztottam mindkét vörösruhás borítót?

Ruta Sepetys: Árnyalatnyi reményét még régebben olvastam Nancynek hála, viszont most én is megszerezhettem. Egy igazán különleges, érzelmekkel és fájdalommal teli könyv, amelyet olvasni is igazi élmény volt.



Ez már teljes mértékben angol könyves lesz. Itt a válogatás alapja, hogy mind felnőtt pnr.
Felül található a Gail Carriger: Napernyő protektorátus sorozatának 1, 4. és 5. része (Soulless, Heartless és Timeless). Mellette Karen Marie Moning Tündérkrónikáinak 1-3. része (Darkfever, Bloodfever és Faefever). Az alsó sorban pedig Jeaniene Frost: Nighthuntress Worldjéből "pár" rész. 1-5. + First Drop of Crimson + Twice Burned. Igazából ezek az én adult pleasure-jeim, mindhárom sorozatot imádom, és szépen gyűjtöm őket. Egy nap pl. teljes lesz a Frost sorozatom. :)

Főnix Könyvműhely

A szívem csücske kiadó, akinek sorsát igencsak a szívemen hordom. Idén 8 könyv került a birtokomba tőlük, így a teljes készletem 14db-ból áll már. :)

Töredelmesen bevallom, hogy a felső sort egyáltalán nem olvastam, de ami késik...
Az alső sor viszont csupa 4-5 csillagos regényt tartalmaz. És legnagyobb boldogságom, hogy azokban egyrészt szerepel a nevem, másrészt az Archívum és a Gyökértelen esetében a véleményem is. :) És szerintem ez alapból nagyon kedves dolog a kiadótól, hogy magyar bloggerekkel reklámoz 1-1 könyvet. Egyébként úgy szeretem, a kiadó könyvei egymáson hevernek (kivéve az Éghajó Akadémia, azt jelenleg máshol tartom), és olyan szépen mutatnak egymás mellett (szeretek végigsimítani a gerincükön). :)


a Könyvmolyképzőtől sokkal több könyvet szereztem idén, mint valaha is terveztem.
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa Könyvhetes rendelés.... az az a sorozat, ami előrendelhetővé válik, előrendeled.
A hercegnőt viszont karácsonyra kaptam barátnémtól, mivel A herceges csalódás után nem volt szívem magam megvenni, így ajándékba kértem (ne... ne is keress logikát). Az Üvegtrónt nem sokkal azután vettem, hogy meghirdettem a nyereményjátékot rá, mert annyira gyönyörűen nézett ki az akkor még ismeretlen nyertesé.
A Scar a KMK karácsonyi ajándéka volt, és úgy örülök neki, mert terveztem olvasni. Az alatta lévő Nevermore-ral együtt érkezett, ami btk-s könyvem. Tőle balra az Időtlen szerelem trilógia. VÉGRE nekem is megvan, úgyhogy olvashatom újra!
A Tamás templom karnagya KMK-s ajándék volt a Zafírkék-Smaragdzöld rendelésemhez (adventis).
A tigris átkát Kelly blogján nyertem, és Könyvfesztiválkor vettem át (egy finom emlékeztető kérdés után. :$).
A megsebzett szabadság az egyetlen Benina könyv, amit szeretek. És valószínűleg mert magyar történelmi. És már tavaly Könyvhét óta várom a folytatást.
Alex Finn Beastly-jét cseréltem (Vince és Joy-t adtam érte).
A siló 1. is ajándék volt a KMK-tól a Scar mellé. És szerintem Könyvfesztiválkor kölcsön is adom Zolinak, ha a múltkori óta nem szerezte be. És nem hiszem, hogy ez volt a második gondolatom, mikor megláttam a könyvet. :)
Pippa Kenn-t az írónőtől kaptam - még tavaly olvastam a regényét, ennek gyanánt érkezett meg idén.

A Scott Westerfeld - Dan Wells értékelő kép

Ezt a két írót szívből imádom, és idén mindkettejüktől szereztem be szép számmal regényt. :) Két Scott Westerfeld és egy Dan Wells regényt már bemutattam korábban, itt lennének a többiek:
Scott Westerfeld:
Extras - Csúfok sorozat 4. része, mert már képtelen voltam kivárni a magyar megjelenést.
Secret Hour sorozat (Secret Hour, Touching Darkness és Blue Noon). 25. óra szépségei, és nem hiszem el, hogy még mindig nem olvastam egy részt sem, holott ezt még év elején szereztem be.
Parasite Positive (aka Peeps): Vámpíros regény - kíváncsi leszek. És arra is, honnan szerzem be a második részét. :)
Dan Wells:
Mr. Monster és I Don't Want to Kill You - John Cleaver sorozat 2-3. része. Nem bírtam kivárni a magyar megjelenést, a Mr. Monster pedig csak kellett, mert imádtam anno. Már csak az 1. rész kell. Na majd jövőre.
The Hollow City - Nadine barátnémtól kaptam karácsonyra. Most kiderül, hogy Mr. Wells adult lit-ben mit alkot. :)

Richelle Mead - Vérvonalak sorozat 2-4: The Golden Lily, The Indigo Spell és The Fiery Heart. VA függő vagyok, aki rájött, hogy ha már megvan a Vérvonalak, akkor a többi rész is igazán jó lenne. És ha jó volt a VA, ezzel sem lesz gond.
Jackie Morse Kessler: Breath - Riders of the Apocalypse 4. része. Heartbreaking. Könnyeimet őrzik a lapok kb.
Jennifer L. Armentrout: Lux sorozat 1-4. része. Az Obsidian, Onyx és Opal triót még 2012-ben olvastam, de a beszerzés idénre maradt egy szépséges újraolvasás mellett. Az Origint pedig hiába rendeltem elő, azóta sem olvastam. Kész gyalázat.

Fantasztikus rendezőelvem ennél a képnél, hogy ezekből a sorozatokból 2 részt is beszereztem idén.
Julie Kagawa: The Immortal Rules és The Eternity Cure. Az első részt 3 eurós akcióban szereztem, és akkor már teljessé kell tenni a sorozatot. Egyébként imádtam is, úgyhogy. :)
James Dashner: The Maze Runner mániám egyértelmű. A Top 10 disztópiás regény listámat szépen vezeti ez a sorozat, úgyhogy egyértelmű, hogy kell. Végül Mikulásra kaptam meg a The Scorch Trialst és a Death Cure-t. 
Lauren DeStefano: Wither és Feverje. A Hervadás a napokban jelent meg, ami nagy öröm, de fél évvel elkéstek vele. Addigra beszereztem 3 euróért a Withert, a hetekben pedig a Fevert. Már csak olvasni kéne.
Kelley Armstrong: The Calling és The Rising. Darkness Rising sorozat 2-3. része, mindkettőt imádtam, a The Callingról még írtam is anno. 
PC Cast + Kristin Cast: Éjszaka Háza 9 & 11. A Destined-et akciósan vettem meg, hogy teljes legyen a HoN gyűjteményem, a Revealed pedig előrendelés volt. Bár még a 10. részt sem olvastam... kissé lemaradtam. :(

Első részek.
Veronica Rossi: Under the Never Sky. Yep. Megvan magyarul is és megvan angolul is.
Julie Cross: Tempestje keménykötésű és 3 euró volt, amiért nem tudtam ott hagyni. Ha már imádom a sorozatot, igazán megengedhetem magamnak ezt a kis gyönyört, hogy ne csak ebookban legyen meg.
Tonya Hurley: The Blessed. Idén fejeztem be az írónő Szellemlány sorozatát, és Giguszom elég meggyőző volt, úgyhogy folytatom jövőre ezzel a kötettel.
Megan Shepherd: The Madman's Daughter. Gyönyörűen néz ki élőben, és valami igazán egyedi tartalmat várok tőle.
Kat Zhang: What's Left of Me. Igen a 3. legszeretettebb disztópiás sorozatom első részét is végre megvettem - nem bírtam ellenállni a csábításnak. Alig várom, hogy legyen időm újraolvasni.
C. K. Kelly Martin: Yesterday - Disztópia. Kissé talán függök ettől a műfajtól. Egy picit. Icipicit.
A következő két könyvet kaptam anyukámtól karácsonyra: Teri Terry: Slated és Rick Yancey: The 5th Wave kötete. Az utóbbit tegnap este már elkezdtem, és annnnnnnnnyira jáj. *értelmes megnyilvánulás*. 
Steven dos Santos: The Cullingját Giguszomtól kaptam karácsonyra, és ezzel annyira boldoggá tett. GLBT, akció és kapaszkodjatok meg, disztópia. 
Megan Miranda Fracturejéből régebben már olvastam valamennyit (ízelítőt), és szerelem volt első olvasásra. Így idén végre a könyvet is megvettem. :)

A fekete kiskönyv Helen Fielding: Bridget Jones' Diary-ja. Az 1. rész, amit már többször is olvastam, de kellett saját példánynak is. A mellette lévő könyvtől, ami ezen sorozat 3. része (Mad About the Boy), kissé félek viszont, elég sok negatívumot olvastam róla, de reménykedem.
Audrey Niffenegger: Die Frau der Zeitreisende az első német nyelvű regényem, úgyhogy igazi élmény (és kihívás) lesz majd olvasnom. Persze magyarul is megvan. :)
Ugyancsak első... ezúttal az első David Levithan regényem: The Realm of Possibility. Mindig gyorsabban kezd dobogni a szívem, mikor rágondolok. Az egyik no1. realista regényem.
Mellette a The Effect of Living Backwards fekszik - régebbi könyv, elég issue könyvnek néz ki, úgyhogy nagyon kíváncsi leszek.
Amy Kathleen Ryan: Spark-ja. Nem bírtam kivárni a magyar megjelenést, kellett.
Nova Ren Suma: Imaginary Girls. Az első abszolút favorit angolnyelvű regényem, amit még 2011-ben olvastam, de csak idén sikerült papírformában is megvennem. Igen, hamarosan újraolvasás következik.
Nagyon sajnáltam, hogy a Ciceró kiadó félbehagyta Mary E. Pearson sorozatának kiadását, de megértem az indokaikat. Ez mondjuk nem tántorított el abban, hogy megvegyem magamnak a folytatást, és hamarosan olvassam is. 
Marissa Meyer: Scarlet. Szintén nem bírtam megvárni a magyar megjelenést. :) 
Lauren Oliver: Liesl & Po. Jókat hallottam erről a meséről, úgyhogy nagyon várom, hogy olvashassam.

Nos, ez lennék én 2013-ra. Jövőre remélem kevesebb könyvvel jelentkezem (jaj, ez de szomorúan hangzik). Remélem, mindenkinek boldogan telik a karácsonya, és megkaptatok mindent, amit csak szerettetek volna!

Hamarosan jelentkezem a nagy év végi összesítéssel és a best of/worst of 2013 eredményeivel. See You Soon, Dearies!

2 megjegyzés:

  1. OMG mennyi könyv! :) én nem mertem kupacolni az éves zsákmányt :D

    VálaszTörlés
  2. Pedig elnézegettem volna a könyveidet! *-* :D

    VálaszTörlés