2013. december 31., kedd

Leltár (5): 2013. december és a Nagy év végi összesítés

Helló Dearies! Elérkezett ez a pillanat is - az utolsó 2013-as bejegyzés az Always Love a Wild Book-on. És mi mással is tölthetném el ezt a bejegyzést, mint csomó-csomó fecsegéssel az idei statisztikáimról, a decemberi olvasásaimmal (mert nem diszkriminálom ezt a hónapot), a Top10 olvasmányommal, és egy röpke lista azokról a könyvekről, melyekért most is majd megveszek. 




Kezdjük decemberrel. Ebben a hónapban a vizsgaidőszak ellenére 12 db könyvet olvastam - oké, van közte egy novella, és egy képregényes-regény, de akkor is. :)

1. Susan Ee: World After
2. Jeff Kinney: The Third Wheel 4/5
3. Richard Paul Evans: A karácsonyi doboz 4,5/5
5. Tavi Kata: Nyitótánc
7. Jennifer L. Armentrout: Bitter Sweet Love 4,5/5
8. Lana Krumwiede: Freakling
11. Richelle Mead: A szukkubusz éjszakája 4/5
12. Victoria Schwab: The Unbound

Pótlás:

Úgy tűnik, ismét összeszedtem egy kisebb elmaradást a három elmaradt decemberi bejegyzés miatt - viszont legalább nem fogok unatkozni a blogos dolgokkal. :)) Kifogások

Jelenleg nem olvasok semmit! Igen, ez nekem rosszabb, komolyan! Ezt a megtartóztatást (drámai, ugyaaaan) csak azért követem el, mert egyrészt így friss lappal kezdhetem a januárt, másrészt egy molyos kihívás végett januárban csak olyan könyveket olvasok, amelyeket még senki nem értékelt (ill. olvasott). Úgyhogy nagyon sznob hónap lesz. :)) Viszont!
Végre befejezem Stacey Jay: Juliet Immortal sorozatát (aka a Romeo Redeemed-et tervezem olvasni), aminek nagyon örülök. Ráadásul van itthon is pár könyvecském, amit még nem olvastak molyosok... Madman's Daughter, The Culling... óh, igen. Csak angol könyveket olvasok januárban. Indítsuk erősen az évet. :)

És akkor jöjjön az éves statisztika.

Idén 134 db könyvet olvastam el összesítve - ez 47,634 oldalt jelent tovább számszerűsítve. Tavaly ez a szám 179 volt (ne is kérdezzétek, nem tudom, hogy csináltam). 

Szokás szerint sorozatok függésében telt az év, ugyanis a 134-ből 94 db sorozat volt (2012-ben 117), a maradék 40 volt önálló kötet (és ide tartoznak a szakirodalmaim is, úgyhogy... elég rossz arányok. Oh, és tavaly 60 volt ez a szám). 29-71% a sorozatok javára. És tekintve, hogy sorozatfüggő vagyok, ez nem fog javulni. Nincsenek is ilyen irreális vágyaim. 

A sorozatokat tovább boncolgatva - 34 sorozatot kezdtem el (ez 53 volt tavaly), és 17 sorozatot fejeztem be (ami tavaly 10 volt, úgyhogy EZAZZ! És tekintve, hogy mennyi sorozatom ér véget 2014-ben...)

Magyar szerzőtől idén 21 db könyvet olvastam (Hehe, Nancyke, mióta láttam, hogy te 3-at, azóta ezt egész jónak tartom :)) Bár tavaly még mindig 32 volt ez a szám.

Angolul 50 könyvet olvastam (2012-ben 64-et). Viszont arányaiban ez több, mint tavaly. Na, majd 2014-ben növelem ezt a számot!

Blogos adatokat tekintve... 
2013. július 15-én költöztem át az FV-ről a saját kis blogos helyemre, és egy nyaralás után kezdtem el igazán dolgozni a blogon. 
Az első nem költöztetett bejegyzés augusztus 9-én került ki, mikor közöltem, hogy végre végeztem a költöztetéssel. :) Az első könyves bejegyzés augusztus 11-én került ki - Lissa Price: A testbérlők volt az.

Jelenleg 130 bejegyzés van posztolva a blogon, ezzel együtt lesz 131. A tervezett best of/worst of bejegyzésem januárra marad, mert nem voltam képes dönteni némelyik kategóriában. ^^" Yep. Úgyhogy 131 ezzel együtt 2013-ra! 

Oh, és a legnépszerűbb bejegyzés Susan Ee: Angelfall-ja lett. Ami nagy öröm, mert én is imádtam azt a könyvet. :)


TOP 11 KÖNYV 2013-BAN

Ezen a listán rengeteget gondolkodtam - és bizony megszakad a szívem, hogy néhány könyv nem került be - de túl nehéz volt így is a döntés. Igen, így lett Top11, ugyanis mikor befejeztem a The Unboundo-t, már megvolt a lista, és nem tudtam kiszórni semmit. Nem tehetek róla! Úgyhogy, sorrend nélkül, itt van a Top 11 regény idén:

Patrick Ness: Szólít a szörny
Scott Westerfeld: Leviatán
Susan Ee: Angelfall + World After
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Victora Schwab: The Unbound

Most mondjátok, hogy nem a legjobb könyveket sikerült olvasnom! Oké, inkább ne. :) Szóval ők lennének azok. Mindenképp választékos mezőny jött össze, de azért belőhető belőle, hogy miket szeretek általánosságban. És, hogy a kedvenc szerzőim (Dan Krokos, Victoria Schwab, Dan Wells, Patrick Ness és Catherynne M. Valente) idén sem hagytak cserben. Sőt, még új kedvenceket is avathattam *rákacsint James Dashnerre*

És jöjjön végre valami képes is így a végére:

A LEGJOBBAN VÁRT 2014-ES MEGJELENÉSEK

 

 Nagy nagy szomorúságomra az általam várt 12 regényből csak 6-hoz van borító, de már így is el lehet nézegetni őket. :)

Stefanie Gaither: Falls the Shadow (2014.09) - Ezt a könyvet tegnap fedeztem fel, és szerelem volt első látásra. A főszereplő testvére meghal, ám két órával később már egy mása az életük része lesz, mintha nem is történt volna semmi - ugyanazok az emlékek, ugyanaz a kinézet. Csak épp, ez a lány megöli az iskola legnépszerűbb tanulóját. Nekem ennyi elég volt, hogy azonnal akarjam. AZONNAL.

Julie Cross: Timestorm (2014.01.) - A Tempest sorozat befejező része, amelyből már előrendeltem a keménykötést. A Vortex szörnyű függővéggel ért véget, ahonnan fogalmam sincs, hogy fognak bármi pozitívat kihozni végeredménynek... akar egyáltalán az írónő? Úgy néz ki, mint aki akar... hiszek benne, hogy visszakapom a kedvenc szereplőmet is, mert egy rész bőven elég volt nélküle. :(

Jennifer L. Armentrout: Opposition (2014.08) - Már rééég elő van rendelve, bizony. :) Habár még nem olvastam az Origint *elbujdosik*. Viszont, így nem kell sokáig szenvednem majd, mikor végre sorra kerül majd. Nagyon kíváncsi vagyok Kat és Daemon sorsára, annyira imádom őket!

P. C. Cast + Kristin Cast: Redeemed (2014.10) - VÉGET ÉR AZ ÉJSZAKA HÁZA SOROZAT. Bizony, 2014-ben már a 12. rész jelenik meg, és lezárul egy hatalmas időszak az életemben is vele. Mondjuk most két könyvvel le vagyok maradva, de van 10 hónapom, hogy elolvassam! :) 

Kat Zhang: Echoes of Us (2014.08) - Egy másik szívszerelmem sorozat is véget ér 2014-ben, még pedig a The Hybrid Chronicles, amellyel szintén le vagyok maradva, de ez a Bookdepository-nak köszönhető, és nem érdekel, februárban folytatom a sorozatot.

J. R. Johansson: Paranoia (2014.05) - Bizony, a Night Walker sorozat is itt szerepel, ugyanis szenvedélyesen szerelmes lettem belé, és ő helyettesíti az idén befejezett Archívum sorozatot, úgyhogy képzelhetitek a szeretetem mértékét. Ráadásul a függővége... annyi kérdést nyitva hagyott, és azt akarom, hogy ugyanolyan izgalmas legyen, mint az Insomnia. És te jó ég, belegondoltunk, hogy PARANOIA a címe? Mikor már az Insomniában is a főszereplő azon gondolkodik, hogy már azt sem tudja, hogy mi történik vele, és igen, imádom a sorozatot, és akarom a folytatását, mondjuk most rögtön?

Dan Krokos: False Future (2014.08) - MIÉRT? MIÉRT KELL VÉGET ÉRNIE A MÁSODIK KEDVENC SCI-FI SOROZATOMNAK IS? Nem elég, hogy 2012-ben véget ért Mike A. Lancaster: Point 4 sorozata, most megfosztanak Dan Krokos mesterművétől is... szörnyen szomorú évem lesz sorozatzárások tekintetében. Ez kínzás.... Viszont ezek után min. olyan jó harmadik részt szeretnék, mint második részt kaptam, úgyhogy dearest Dan, légy oly jó, és add meg nekem.

Soman Chainani: World Without Princes (2014.04) - Legalább ez a sorozat aktív még. És ez az egyetlen MG, amiért félredobnék bármit (és még futó sorozat külföldön). Az első rész lezárt, ennek ellenére, mikor elolvastam a fülszöveget, rájöttem, hogy az számít a függővégnek, ugyanis REALLY, kedves Soman, really? Mert nem volt elég érzelem az első részben, mi? Amúgy nagyon jó könyv. :) 

Susan Ee: Untitled - Az Angelfall 3. része, és mivel imádtam a második részt is, így egyértelmű, hogy kapni fogok ezután a drága után is. Főleg, hogy még mindig nyolcmilliárd kérdésem van. 

Nalini Singh: Untitled - Angyali vadász 7. része lesz, Ashwiniék főszereplésével. Csak reménykedni tudok, hogy hasonlóan jó lesz, mint a hatodik rész. 

Danielle Paige: Dorothy Must Die (2014.04) - Ez a könyv főleg azért került fel, mert gyakorlatilag az Óz disztópiában. És ez bőven elég különleges ahhoz, hogy amint lehet, olvashassam. Egyébként már a borító + cím páros elég lett volna ehhez, de még a fülszöveg is elég ütős ahhoz, hogy imádjam. It's time to try defying gravity.

SCOTT WESTERFELD: AFTERWORLDS (2014.10) - Just saying. Nem... semmi... csak a legkedvencebb íróm több év hallgatás után visszatér, de hát nem nagy szám... really... ALIG VÁROM, HOGY MEGKAPARINTSAM, ÉS ADDIG ÖLELGESSEM, AMÍG KISZORÍTOM BELŐLE A BETŰKET. Szóval, nagyon szeretném már olvasni, és úgy örülök, hogy visszatért Mr. Westerfeld. :)

Nos, Dearies! Ennyi lennék idénre - nézzétek el ezt a kis érzelmi kiborulásomat itt a 2014-es regényeknél... vagy inkább azt kívánom, hogy nektek is legyen sok-sok ilyen regény, amely hasonló érzelmeket tud kiváltani belőletek, mert akkor azok akkor piszok jók! :)

Mindenkinek boldog Új évet kívánok, és jövőre folytatás következik!






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése