2014. augusztus 31., vasárnap

Az idei nyár és az újraolvasás

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Nancy és egy Abstractelf, akik úgy döntöttek, a 2014-es nyaruk során több újraolvasást is tartanak.
Mert újraolvasni a kedvenceket mindig jó ötlet - és néhány sorozatnál folytatás előtt szükséges is.

Természetesen az olvasatlan könyvek, a főgonoszok, mindent megpróbáltak, hogy megakadályozzák az újraolvasási kísérleteket. Többnyire sikerrel.
Mert az olvasatlan könyveknek volt egy olyan segítsége, amely az újraolvasásra váró könyveknek nem. A Várólista. 
Ez a várólista pedig folyamatosan hirdette, mennyire sok olvasatlan könyve van, így szegény főhősök szinte lehetetlen helyzetbe kerültek.
Ez a mese azonban nem róluk szól - ez a mese azokért a könyvekért szól, akik minden bátorságukat összeszedvén, az életük kockáztatásával is elérték, hogy újraolvassák őket azon a nyáron. 


Jennifer L. Armentrout: Opal (Lux #3)

Már egy éve olvasom újra Jennifer L. Armentrout Lux sorozatát (aka nem haladtam vele túl jól), úgyhogy egyértelmű volt, hogy vele kezdem az újraolvasást.

Olvasás ideje: 2014. június 1 - 3.

Másodszori olvasás után: Ez a rész ugyanúgy beszippantott, mint első alkalommal. Ismét nevettem a vicceken, izgultam a veszélyes jeleneteket, olvadoztam Daemon-ön... csak a szokásos.



Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet (Tündérföld #1)

Emlékeztem ugyan az első részre, de úgy érezte a gyermeki énem, hogy jobb lenne ezt újraolvasni, mielőtt elkezdem a folytatást. Legalább is, ez a hivatalos indokom. Valójában szimplán a végletekig szeretem ezt a könyvet és sorozatot.

Olvasás ideje: 2014. július 12 - 13.

Másodszori olvasás után: Még jobban imádom, mint először. Úgy érzem, most még mélyebben rögzültek bennem a részletek, amik olyan kiválóvá teszik ezt a regényt. Teljes a szerelem, nem tehetek róla. :)


 Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Ennél a könyvnél az idő volt az újraolvasás kiváltója. Nem mindenre emlékeztem ennyi idő után, így jó érzés volt újra átélni ezt a remek, néhol hátborzongató könyvet.

Olvasás ideje: 2014. július 17. (ez gyors volt)

Másodszori olvasás után: Ismét nem csalódtam, sőt, most érzelmileg jobban megérintett a regény.



Robin LaFevers: Gyilkos kegyelem

Hamarosan olvasom a sorozat folytatását, és úgy éreztem, akkor már az elsőt is újraolvasom. Úgyis kellett egy kis Duval az életembe!

Olvasás ideje: 2014. augusztus 15 - 17.

Másodszori olvasás után: Szerelem. Ha újra írnám a vélemény, valószínűleg sikerülne ugyanazokat beleírnom. Imádtam, kivételesen izgalmas és lenyűgöző olvasmány.


Madeleine L'Engle: Szélvarázs

Úgy döntöttem, hogy több mint elég ideje halasztgatom az Idővarázs sorozat befejezését - 11 éve. Épp emiatt nem túl sok mindenre emlékeztem (= kb. semmire). Az első részt régebben újraolvastam, úgyhogy már csak a Szélvarázs volt hátra.

Olvasás ideje: 2014. augusztus 17. (igen, a Gyilkos kegyelem után még kiolvastam aznap :))

Másodszori olvasás után: Kissé megkopott ugyan a könyv varázslatossága, ám még mindig nagyon szerettem. Viszont pozitív elemként említeném, hogy a komorabb témák jobban feltűntek, és teljesen lenyűgöztek.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése