2017. február 7., kedd

Várólistán (13) 2017. január

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található. 




Januárban hat könyv került fel a listámra, úgyhogy nézzük is őket!

Listára kerülés: 2017. január 1.
Megjelenés: 2017. január 17.
Sorozat: The Bear and the Nightingale sorozat 1. része

Már korábban átnéztem a januári megjelenéseket, de akkor nem szúrtam ki ezt az édest. Két fő okom volt a listára tenni: fantasy és orosz környezetben, a folklórt felhasználva játszódik.
A történet főszereplője, Vasilisa, hideg téli éjszakákon szeret meséket hallgatni, kedvence pedig a kék démon története, aki éjszaka jelenik meg lelkeket követelve.
Miután Vasilisa édesanyja meghal, az apja Moszkvába megy, s onnan egy új feleséggel tér haza. Az asszony pedig megtiltja, hogy a tiszteljék a szellemeket. Ennek eredményeképp azonban minden rosszra fordul, a lány mostohaanyja pedig egyre kiállhatatlanabbá válik. Ahhoz, hogy megmentse a falut és magát, a lánynak az addig rejtegetett titkait kell használnia.

Listára kerülés: 2017. január 1.
Megjelenés: 2017. augusztus 15.
Sorozat: Az ötödik évszak sorozat 3. része

Az első rész olvasásakor még nem volt fent Goodreadsen a harmadik rész, utána pedig nem figyeltem, így csak most került listára.
Leírást nem tudok adni, mert még nem olvastam a második részt sem. De ami késik... :)
Az pedig természetes, hogy nagyon várom a megjelenését, hiszen nem csupán harmadik rész, hanem sorozatzáró is egyben.

Listára kerülés: 2017. január 17.
Megjelenés: 2017. június 20.
Sorozat: Egyelőre úgy tűnik, nem.

Fantasy megjelenéseket kerestem, így bukkantam rá erre a szépségre itt. Főszerepben egy szörnyeteggel, aki a fajtája utolsója, és többek közt olyan néven ismerik, mint a Hullagyártó, a Kígyó Testvére, Éjhozó és a Farkas Fia. 
Grimnir (polgári nevén) bosszúszomjasan tér magához az új világban, ahol a Régi Hit haldoklik, tagjai visszavonultak az árnyakba.
Grimnir egy keresztény fiút elrabolva indul útnak Dániába a törpékhez, hogy megszerezze tudásukat. Út közben azonban rengeteg veszély fenyegeti őket.

Listára kerülés: 2017. január 17.
Megjelenés: 2010-2012
Sorozat: A Seven Realms sorozat 2-4. része

Januárban kezdtem el olvasni az első Cinda Williams Chima regényemet, a The Demon Kinget, így került listára a sorozat többi része is.
Bár, ha minden jól megy, nem sokáig szerepelnek majd rajta, hiszen végigmaratonozom az egészet.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése