2017. június 27., kedd

Drasztikus TBR csökkentés (2) 2017. július-augusztus

A Drasztikus TBR csökkentés azzal a céllal jött létre, hogy végre haladjak a régebben - 3 évvel korábban - beszerzett könyveimmel. 
Ennek érdekében a 3 évvel ezelőtt, az adott hónapban beszerzett könyveimet kell egy hónap alatt elolvasni.





Mikor megtudtam, hogy júniusban 6 könyvet kell elolvasnom, biztos voltam benne, hogy biztos lesz olyan, amire nem kerül sor. 
Ezzel szemben minden elvárásomat felülmúltam, ugyanis június 20-án fejeztem be az utolsó olvasatlan könyvemet a listáról. 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy mind a 6 regénynek a végére értem. Sajnálatos módon 2-t is félbehagytam és száműztem a polcomról. 
De nézzük is a listát.

1. Meg Rosoff: Sorsbújócska → Félbehagyva
2. John Green: Katherine a köbön → 3,5/5
3. Jeaniene Frost: At Grave's End → 5/5
4. Suzanne Young: The Program → Félbehagyva
5. John Green: Alaska nyomában → 5/5
6. Rick Riordan: Mark of Athena → 5/5

Nem tudom, mennyire örülök ennek a végeredménynek. Mármint jó, hogy mindegyik könyvre sor került, ugyanakkor az, hogy kettőt is félbehagytam... nem a legjobb dolog, viszont jobb, mintha végigszenvedtem volna őket.

Na de, nézzük a következő adagot. Mint láthatjátok, két hónapot összevontam, ennek pedig egyszerű oka van. Augusztusban mindösszesen 1 könyvet szereztem be, Jennifer L. Armentrout: Oppositiont, amit már olvastam, és el is tüntettem a könyvespolcomról.

Júliusban 6 könyvet szereztem be, amelyek közül 3-t már olvastam:
✓ Varga Katalin: Én, te, ő (még általános iskolás koromban olvastam rengetegszer könyvtárból, és akartam egy saját példányt is. A fonyódi piac pedig a segítségemre volt ebben.)

Úgyhogy a jövő hónapra 2 könyvem lenne. Mivel azonban augusztusra nincs olvasnivalóm, Brandon Sanderson sorozatának második részét átcsúsztatom arra a hónapra.

Így az alábbi könyveket olvasom augusztus végéig (persze július végéig a 2 olvasottból 1-nek meg kell lennie, különben kasza a könyvnek):
☐ Daniel Keyes: Az ötödik Sally
Az Én, te, ő mellett ezt a könyvet szereztem be a piacon, és azóta sem olvastam. Szomorú. Egyébként csupa jót hallottam róla, szóval kíváncsi vagyok nagyon.

☐ Brandon Sanderson: Final Empire + The Well of Ascension
Amikor olcsón (3 euróért) be lehetett szerezni a két részt, le kellett csapnom rájuk. Aztán csak halogattam - úgy tűnik, idáig. Szintén, rengeteg szépet és jót hallottam a sorozatról, remélem, nem ez lesz a veszte. 


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok, bár sajnálom, hogy két könyved nem jött be :( a következő két hónap se tűnik vészesnek :) Majd a könyvfesztiválos és könyvhetes időszakra leszek igazán kíváncsi :)

    VálaszTörlés