2017. június 2., péntek

Hétvégi Olvasónapló (105) Királynők, árulók és szörnyek meséje

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




Tudom, tudom, tegnap tettem ki a leltárt, de annyira kedvem volt hétvégi olvasónaplót is írni. Hamarosan nekiállok a véleményeim pótlásának is, csak azokhoz több időt kellene a gép előtt töltenem, az pedig mostanában nem olyan gyakran jön össze. De nagyon várom, hogy megírhassam ezeket a posztokat, hiszen mindegyikről sok-sok mondanivalóm van! 

Múlt hét pénteken írtam, hogy elutaztam - nos, ez az út a Balatonra vitt. Te jó ég, hihetetlen élmény volt májusban már fürdeni a Balatonban! Bár csak szombaton fürdőztünk rendesen, pénteken kb. csak lábunkat mártóztattuk meg, mert annyira hideg volt még a víz. Imádtam kint lenni, annyira pihentető napok voltak, és alaposan feltöltődtem odakint. Alig várom, hogy menjünk nyaralni! Szerelmese vagyok a Balatonnak, nem tehetek róla. 

A héten olvastam

Habár két könyvet befejeztem a héten, nem igazán olvastam sokat. Mármint, inkább úgy fogalmazok, hogy voltak napok, mikor nem is vettem kézbe könyvet. Ez a két olvasás mind 1-1 napos olvasások voltak, azon túl pedig... 

   

VÉGRE VALAHÁRA! Bár ezeket a nagybetűket tartogathatnám pár aktuális olvasmányom befejezésére is, de Erika Johansen: Tear királynője könyvét hány hónapon keresztül pakolgattam a várólistámra csak azért, hogy ne olvassam el? De hogy mekkora idióta voltam! Annyira minőségi YA fantasy, imádtam. Nem abszolút kedvenc, mert Cinda Williams Chimat nem tudta leverni a trónjáról, de határozottan minőségi darab. 

Francesca Zappia: Eliza and Her Monstersről múlt héten úgy írtam, hogy "talán" belenézek. Nos igen, miután beszereztem az ebookot, belenéztem, és utána kényszerítenem kellett magam, hogy menjek dolgozni / foglalkozzak egy kicsit a külvilággal. Nem véletlen, hogy ez lett májusban a kedvenc könyvem. Olvasás közben teljesen megszűnt a világ, és annyira valóságos volt az egész. Pont ezt várom el a realista YA-któl. Jaj, de jó volt... Igen, hamarosan össze tudom majd szedni a gondolataimat, de most még az "imádtam, annyira imádtam!" állapotban vagyok.

Aktuális olvasmányok

      

Jennifer A. Nielsen: Rise of the Wolf
Haladás: 31. oldal

Szeretem Jennifer A. Nielsent, és itt is hozza a formáját. Ugyanakkor ezt a sorozatát kicsit nehezebben szeretem meg, mint bármelyik más könyvét, amit eddig olvastam. Valami nem klappol, de be nem tudnám lőni, pontosan micsoda. A mostani rész egész akciódúsan indított, de még nem tudott magával ragadni. Remélem, ez később változni fog!

Seth Dickinson: Kormorán Baru, az áruló
Haladás: 282. oldal

Kormorán Baru konstans résztvevő az életemben. Lassan haladok vele, általában pár naponta 20-20 oldalt olvasok el belőle (legalábbis az elmúlt hetekben ez volt a jellemző). Ennek nem csupán az az oka, hogy maga a cselekmény is lassú, hanem egyszerűen élvezkedem itt, és nem sietek. A könyv se késztet arra, hogy egyszerre akarjam elolvasni. 
Kényelmes kis kapcsolatunk volt, és ezért is érzem olyan közel a szívemhez ezt a történetet és ezeket a szereplőket. Habár júniusban már szeretnék a végére érni - na majd meglátjuk!

Margaret Atwood: A Szolgálólány meséje
Haladás: 111. oldal

Olvasta valaki ezt a könyvet? Valaki beszélgetne velem erről a regényről? Nem számítottam arra, hogy ennyire magával ragad ez a történet. Eleinte azt hittem, hogy majd egy "kellemes" olvasmány lesz, de azt vettem észre, hogy folyamatosan a kezembe veszem, hogy pár oldalt olvassak belőle. Igen, a poszt írása közben is megálltam, hogy haladjak vele. Annyira kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vége, bár ugyanakkor rettegek is picit. 
Jaj, de jó ez a könyv! Örülök, hogy lehetőségem akadt olvasni.

Tervek

Kezdjük azzal, hogy végre minden múlt heti tervemet sikerült megvalósítani!

✓ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányok közül (Strange the Dreamer vagy Tear királynője)
✓ Haladni két tervezett könyvvel (Kormorán Baru és Eliza and Her Monsters)
✓ Összesen két könyv befejezése a héten. (Tear királynője és Eliza and Her Monsters)

   

Két könyvet tervezek elkezdeni jövő héten. Az első rögtön egy friss megjelenés - Sarah Dessen: Once and for All regénye. Már nagyon régen olvastam Dessentől, úgyhogy jó lesz visszatérni hozzá. Ráadásul most olyan jó érzés, hogy haladok a friss megjelenéseimmel (legalábbis májusban nagyon jól teljesítettem ezen a téren).

Emellett szeretném elkezdeni megmenteni a drasztikus TBR-csökkentős kihívásom könyveit. A legrövidebben kezdem, Meg Rosoff: Sorsbújócskával, ami mindössze 300 oldal körüli, és nem is kis betűkkel íródott. Remélem, tetszeni fog, mert GR-n nem olyan magas arányokkal áll.

További tervek

☐ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból.
☐ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit.
☐ Haladni a tervezett könyvek közül az egyikkel.
☐ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten).

Ez lett volna az eheti hétvégi olvasónapló. Jövő hétre kicsit ambiciózus terveim vannak, de talán sikerül megvalósítanom őket. Pláne ezzel a három napos hétvégével! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése