2017. június 5., hétfő

Top 10 (29) Várólista a forró nyári napokra

A telefonomra folyamatosan viharjelzés érkezik, odakint dörög az ég, de közben süt a Nap és meleg van. Azt hiszem, ez a legtökéletesebb idő arra, hogy összegezzem a tavaszi top 10-es várólistámat, és összeállítsam a nyári - felettébb ambiciózus - terveimet.



Mielőtt azonban megnéznénk a mostani jelölteket, tekintsünk kicsit vissza az elmúlt 3 hónapra.

A teljesítések


1. Alexandra Bracken: Sötét hajnal
Olvasás ideje: április

2. Cinda Williams Chima: The Gray Wolf Throne
Olvasás ideje: március-április

3. Richelle Mead: The Indigo Spell
Olvasás ideje: március

4. Nina LaCour: We Are Okay
Olvasás ideje: március

5. Laini Taylor: Strange the Dreamer ✎ (jelenleg olvasom)
Olvasás ideje: március -

6. Yoon Ha Lee: Ninefox Gambit ✗

7. Ransom Riggs: Lelkek könyvtára ✓
Olvasás ideje: március

8. Erika Johansen: Tear királynője ✓
Olvasás ideje: május

9. Jennifer A. Nielsen: Rise of the Wolf ✎
Olvasás ideje: május -

10. Robin Wasserman: The Book of Blood & Shadow ✗

A tervek


      

1. P. C. & Kristin Cast: Revealed. Már régóta be kellene fejeznem a House of Night sorozatot, de a 10. rész után megálltam egy 2 évre. Ennek a sorozatnak rengeteg hibája van, de mivel ez volt az első nem-Twilight vámpíros sztorim, és az eleje még jól is indult, érzelmileg ragaszkodom hozzá. Viszont már fogalmam sincs hogy mit várjak ettől a résztől.

2. Richelle Mead: Silver Shadows. Folytatatom a Vérvonalak sorozatmaratonomat, és remélhetőleg a nyár végére már a sorozat befejezését is hírül adhatom.

3. Rick Riordan: Mark of Athena. Úgy tűnik, a sors szeretné, hogy végigmaratonozzam a Heroes of Olympus sorozatot. Alig olvastam a második részt, máris szembetaláltam magam a folytatással a TBR csökkentős kihívásomnak hála. De legalább most nem tartok egy 3 éves szünetet.


      

A következő jelöltjeim sorozatzárók lesznek, amivel újabb sorozatok kerülnek ki az "utolsó rész átka" nevű jelenségből - aka, mikor évekig hozzá se nyúlok a sorozat utolsó részéhez. Mindhárom könyvet kb. 1-1,5 éven belül olvastam, ami még nem vészes. Illetve a 2-3. könyv esetében a magyar megjelenést vártam, ami mentő körülmény.

4. Robin Hobb: Az orgyilkos küldetése. Ez az egyetlen könyv, amitől félek ebben a listában. Nem tudom, mennyire állok készen, hogy a Látnok-ciklus végére érjek. Ugyanakkor izgatott is vagyok, hiszen elég komoly függővége lett az előző résznek.

5. Leigh Bardugo: Ruin and Rising. A kiadó kommentjei miatt kissé elbizonytalanodtam a könyv megjelenését illetőleg (egyszer biztos kijön), én pedig kíváncsi vagyok, hogy ér véget ez a történet, úgyhogy szombaton meg is rendeltem Bookdepositoryról ezt a kicsikét. 

6. Joe Abercrombie: Half a War. Szintén... vártam, vártam a magyar megjelenést, de ki tudja mi lesz belőle. Most ott tart a történet, hogy mégis megjelenik ősszel az utolsó kötet. Inkább megrendeltem angolul a drágát, ami már itt is van nálam.

      


7. Brandon Sanderson: Final Empire. Múltkor megrendeltem az Elantrist, és úgy voltam vele, hogy akkor már igazán nekiállhatnék ennek a sorozatnak. Ráadásul TBR csökkentés miatt is esedékes lesz az olvasása (kicsit csaltam, és megnéztem a júliust, hogy inspiráljon a lista összeállításához).

8. Brian Staveley: A tűz kegyelme. Nagy-nagy bánatom, hogy nem olvastam el megjelenéskor ezt a könyvet. Most az utolsó rész megjelenése szeptemberre csúszott, ami azt jelenti, hogy újabb esélyt kaptam, hogy utolérjem a sorozatot a harmadik rész megjelenése előtt.

9. Morgan Matson: Second Chance Summer. Ha nyár, akkor Morgan Matson. Az írónő egy másik könyvét is nyáron olvastam, és ez is tökéletes lesz erre az évszakra.

10. John Green: Alaska nyomában. Szintén a TBR csökkentős kihívásom miatt került fel a listára ez a könyv. Az író utolsó várólistás könyve ez, úgyhogy ideje is lesz elolvasnom. 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése