2017. június 9., péntek

Hétvégi Olvasónapló (106) Az álmodó szolgálólány monológja

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




Még egy tanítási hét maradt hátra, de már most úgy érzem, hogy beköszöntött a szünet. Legalábbis sokkal több időm jutott olvasni (oké, ebben közrejátszott, hogy volt két elég hűvös nap is, amikor több időm volt).
Ma viszont kicsikém ballagása lesz az oviból, úgyhogy készülök papírzsepikkel. Remélem, minden rendben lesz, és mehet az ünneplés. :)

A héten két dalt hallgattam nagyon sokat. Egyfelől a Red Sun Rising: Uninvited feldolgozását. Az énekes hangja nem annyira jó, mint az eredeti előadóé, de a hangszerelés itt sokkal jobban tetszik. Kíváncsi lennék, hogy Disturbed feldolgozásként miként működne. Másrészt Glee Cast: Movin' Out feldolgozását hallgattam, ami elég random került elő, de tökéletesen tükrözi a hangulatomat.

Olvasásügyileg is egész jól alakult a hét - már ha a mennyiséget veszem, ugyanis minőségileg igen vegyes volt. Oké, találtam egy új kedvencet, amiért odáig vagyok meg vissza, de az utána olvasott két könyv hagyott bőven kívánnivalót maga után.

De nézzük is, miket fejeztem be!

A héten olvastam


      

  

Bizony, NÉGY könyvet is befejeztem az elmúlt héten. Ez milyen jó!

Először is Margaret Atwood: A szolgálólány meséjét fejeztem be vasárnap. Hatalmas szerelem lett, annyira örülök, hogy elolvastam, mert ilyen különleges, ilyen csodálatosan megírt regényt nem mindig talál az ember lánya (bár nekem sikerült egy héten kettő ilyet is találnom).

Aztán jött egy kis mélyrepülés - először is félbehagytam Meg Rosoff: Sorsbújócska könyvét (egek, az az írás... nagyon nekem való volt), majd John Green: Katherine a köbön regényével kapcsolatban is elég felemás érzelmeim lettek. Nem tudom, igazából végig azt éreztem, hogy céltalan az egész, olyan semmilyen volt.

Következett Sarah Dessen: Once and for All könyve, amit nagyon vártam, hiszen már régen olvastam Dessentől... hasonló élmény lett, mint a Green könyv. Néha untam magam, a párost nagyon nehezen kezdtem el shipelni, és nem tudom... egyszerűen nem éreztem azt az extázist, mint az írónő többi regényénél. Bár az esküvőszervezős téma nagyon tetszett, és Louna családját is imádtam! (Igen, végre egy Dessen könyv, ahol szerethető a család.)

Csütörtökön már úgy éreztem, hogy ennek a hétnek annyi, már semmi jó nem jöhet. És ó, de nagyot tévedtem. Ugyanis elolvastam Catherynne M. Valente: The Refrigerator Monologues novellagyűjteményét/kisregényét. Hihetetlenül mély benyomást tett rám, és habár nem vagyok a szuperhős képregények rajongója, tökéletesen érthető és szerethető volt. Csak ajánlani tudom.

Aktuális olvasmányok



Laini Taylor: Strange the Dreamer
Haladás: 42. oldal

A Strange the Dreamer volt a héten az esti olvasmányom, amit lefekvés előtt olvastam. Na most, ezen a héten 9 után már annyira fáradt voltam, hogy képtelen voltam 1-2 oldalnál többet olvasni. Úgyhogy bár haladtam, de nem túl sokat.
De majd jövő héten! :)


Tervek

Mindent sikerült teljesítenem!

✓ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból → Margaret Atwood: A szolgálólány meséje
✓ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit. → Laini Taylor: Strange the Dreamer
✓ Haladni a tervezett könyvek közül az egyikkel. → Sarah Dessen: Once and for All
✓ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten). → Margaret Atwood: A szolgálólány meséje + Laini Taylor: Strange the Dreamer

   
Jövő héten nincsen olyan friss megjelenés, ami érdekelne, így úgy döntöttem, hogy haladok a TBR csökkentős kihívásommal. Úgyhogy Jeaniene Frost: At Grave's End könyvét fogom először újraolvasni, majd jöhet Suzanne Young: The Programja. Ott már most eldöntöttem, hogy nem folytatom a sorozatot, legyen akármilyen jó is az első rész.
De alig várom az újraolvasásom, ugyanis ez volt a kedvenc részem a Cat & Bones sorozatból (és igen, csak idáig jutottam benne, de úgy döntöttem, hogy maratonozni fogok ezzel a sorozattal is, ha marad rá kapacitásom.)

Jövő hétre is meghagyom a múlt heti terveimet, mert egész jól bejöttek. Egy újdonságot teszek hozzá, ami megnehezíti jóval a teljesítést:
☐ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból, amelyet június 1-je előtt kezdtem el.
☐ Befejezni egy könyvet az aktuális olvasmányokból.
☐ Haladni egy olyan aktuális olvasmánnyal, amivel ezen a héten nem haladtam semmit.
☐ Haladni a tervezett könyvek közül az egyikkel.
☐ Haladni két aktuális olvasmánnyal (akár olvastam, akár nem ezen a héten).

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése