2017. szeptember 23., szombat

#ISATRAT - avagy tényleg szívok a read-a-thonokkal?

Múlt héten zajlott le az #ISATRAT, azaz a szívok a read-a-thonokkal read-a-thon.
Nézzük, hogyan sikerült!










0. nap, azaz előzetes gondolatok

Már szívok... ma befejeztem az egyik könyvet, amit a read-a-thonra választottam. De nem az én hibám volt! Sokkal rövidebb volt, mint hittem, ráadásul forró fürdő közben csak úgy röpül az idő - meg az oldalak.

Ugyanakkor most mindent egyszerre akarok olvasni. Csodálatos. De nézzük is a hivatalos TBR-mat erre a kihívásra!

      

Három regényt szeretnék elolvasni ezen a héten, illetve emellett szeretnék haladni a többi olvasmányommal is. Napi 10 oldalt vagy 20 percnyit. Milyen hosszú hétvégi olvasónaplóm lenne, ha sikerülne. :) 

2017.09.18. 22.12 1. nap

Első nap! Egy órája értem haza, és mindjárt elalszom - csak szerettem volna írni az első napomról. Igazából nem sok olvasási lehetőségem volt - munkahelyre menet és jövet. Bár a jövetet megnehezítette az, hogy sötét volt, s a buszsofőr csak minimális fénnyel szolgáltatott. Így főként az utcalámpák beszűrődő fényénél tudtam olvasni.
Azonban legalább haladtam! Rene Denfeld: The Child Finder regényében ugyanis eljutottam a 214. oldalig.
Kéne olvasnom a többi aktuális olvasmányomból is, de szerintem csak bedőlök az ágyba, és ennyi. Holnap lehet megyek könyvtárba - olyan jó lenne! Csak rá kellene vennem magam.

2017.09.19. 11.07. 2. nap

Szóval, tegnap éjfélig fent maradtam, de befejeztem Rene Denfeld: The Child Findert. Emellett beleolvastam picit Ursula K. Le Guin: A regébe, ami eddig tetszik. Csak, mivel már túl fárad voltam, nem tudtam teljesen értékelni.
A mai tervem azonban Marie Rutkoski könyvének az olvasása, ugyanis én vagyok a blogturné kampányfőnöke, és nem ártana végre felkészülnöm rá.

21.45

Most este sikerült csak megvalósítanom a napi 20 perc / 10 oldal olvasásomat. Hétköznap általában így zajlik az élet - pláne, mikor millió variálás van a munkahelyen. Na mindegy, mindegy. Ahogy írtam délelőtt, Marie Rutkoski: A nyertes bűnét vettem elő, és az 54. oldalig jutottam el. Eddig elégedett vagyok, bár a párosom, a párosom! Nagyon kíváncsi vagyok, mi fog itt még történni. Az biztos, hogy érzelmekben és politikai intrikákban nincs hiány (persze ez utóbbiból YA szinten).
Holnap tervezek menni a könyvtárba (igen, nem jött össze a dolog ma, hála az esőnek, de nem akarom tovább húzni. Meg persze a jogsim is várja, hogy átvegyem - a 10 éves fordulónkból megújult drágám. :))

2017.09.20. 16.42 3. nap

Jelentem, eljutottam a könyvtárba! Bár erről tettem ki külön posztot is. :) Az útra (és a kávézáshoz) Kim Stanley Robinson: New York 2140-ét vittem magammal, amiben el is jutottam a 129. oldalra. Eddig imádom, annyira élvezetes olvasni, pedig nem történik benne annyi minden. Robinson stílusa és elképzelései szerintem sokat dobnak rajta.

Délután végeztem az emelet egy részével (CSODA!), és pénteken elkezdhetem a következőt is. De talán a legrosszabbon már túl vagyok. Van még egy vészes rész, de azt a végére hagyom, hogy lássam, miként tudom a bútorokat elpakolni onnan.

Most pedig visszatértem A nyertes bűnéhez, de még csak a 77. oldalon tartok (19%). Most dolgozni fogok, készülök a holnapi órákra, aztán folytatom a drágát.

2017.09.21. 22.18 4. nap

Fáradt vagyok!
De megvolt a mai teljesítésem is, A nyertes bűnével a 43%-ig jutottam. Holnap hosszabban is írok, de hosszú volt ez a nap.

Összegzés

Hehe... "Holnap hosszabban írok." Persze, jól összejött. Tegnap nagyon fájt a fejem, így olvasni sem volt igazán kedvem. Persze ennek ellenére sikerült haladnom a könyveimmel.

De hogy is teljesítettem? Igazából egészen jól. Sikerült a két legnagyobb kihívás - napi 10 oldal és a napi 20 perc olvasás, ugyanis vannak napok, mikor egyáltalán nem olvasok.

Egy regényt fejeztem be a kihívás ideje alatt - Rene Denfeld: The Child Thief-t.
Emellett 3 regénnyel haladtam:
 1. Marie Rutkoski: The Winner's Crime - A nyertes bűne (53%)
 2. Ursula K. Le Guin: A rege (14. oldal)
 3. Kim Stanley Robinson: New York 2140 (137. oldal)

Azért kár, hogy máris vége van a read-a-thonnak, azt hittem, a hétvége is beletartozik majd  - látszik, mennyire vagyok topon néha. :) 

4 megjegyzés:

  1. Gratulálok ^^ lehetne többször ilyen teljesíthető kihívás, jót tesz az egómnak😅😅

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Én is azt hittem, hogy a hétvége is benne volt, de hát ezt akkor már ketten néztük be :D

    VálaszTörlés