2017. szeptember 12., kedd

Várólistán (20) 2017. augusztus

A Várólistán rovat megemlékezés azokról a regényekről, amelyek az adott hónapban tovább növelték az amúgy is terjedelmes várólistámat. A rovatban megjelenő könyvek száma egy és végtelen közt található.





Ez az augusztus felettébb jól alakult! Mindösszesen 2 regényt (sorozatkezdő kötetet) mutatok be nektek - ennek azonban az az oka, hogy a többi frissen felkerült könyvet már el is olvastam. 
Így kéne csinálnom minden hónapban, amikor nem friss megjelenéseket pakolgatok listára. (Mondjuk a szeptemberi lista már most hosszabb, úgyhogy ez csak elméletben szép ötlet.)

A másik különlegessége az augusztusi listának, hogy mindkét regény megjelent már magyarul, én azonban angolul szereztem be őket (a borítók miatt részint).

Robert Jordan: The Eye of the World
Listára kerülés: 2017. augusztus 1.
Megjelenés: 1990 (Pont, mikor születtem. Ezt jó jelnek veszem :))
Sorozat: The Wheel of Time 1. része

Ez úgy történt, hogy Awesomebookson mindig Brandon Sanderson regényeit keresem 3 euroért, ám általában az általa írt The Wheel of Time 13-14.részét adja ki a kereső ennyiért. És már annyiszor láttam, hogy rákerestem - és megtetszett a leírása. 
Végül Bookdepositoryról rendeltem meg, mert ez olyan szép kiadás... nyugodtan, jöhetnek a kövek. :) 

A fülszöveg:
Az Idő Kereke forog, egymást váltják a korok. A Legendák Korának az Árnyék háborúja vetett véget, sötétségbe süllyedt a világ. Az Árnyékot ugyan sikerült visszazárni börtönébe, de most, évezredek múltán ismét kitörni készül. Csakhogy hol vannak már a múlt hihetetlen hatalmú aes seadai-ai, akik megállíthatnák? A Próféciák azt jósolják, eljön majd a Sárkány, a Napkelte Ura, hogy megküzdjön a gonosszal. Csakhogy azt is hozzáteszik, eközben iszonyatosabb pusztulást hoz a világra, mint amit az valaha látott. Lehet, hogy itt a világvége? Lehet, hogy az Idő Kereke hamarosan megáll? A Sötét Úr minden követ megmozgat, hogy megkaparintson három fiatalembert, akik a Folyóköz egy békés, független, isten háta mögötti falvában élnek. Miért lehet ilyen fontos neki három vidéki fiú?

Andrzej Sapkowski: The Last Wish
Listára kerülés: 2017. augusztus 15.
Megjelenés: 1993
Sorozat: Witcher sorozat 1. része

Ez pedig drága barátom hibája, aki folyton azt ecsetelte, hogy mennyire jó a játék, és hogy még arra is képes lenne, hogy elolvassa a könyvet. Ezzel pedig felkeltette az érdeklődésemet, és beszereztem. Szintén Bookdepositorys rendelés lett, mert nem volt fent Awesomebookson.

Fülszöveg:
Később azt beszélték, a férfi északról érkezett, a Kötélverők kapuján keresztül. Bár nem volt idős, a haja szinte teljesen fehér volt. Amikor levetette köpenyét, kiderült, hogy a vállán egy szíjon kard függ. Nem volt ebben semmi szokatlan, Vizimában szinte mindenki fegyverrel járt, de azért senki sem hordott pallost a hátán, mint valami íjat vagy tegezt. A fehér hajut a királyi felhívás vezette a városba; a Vizima lakosait gyötrő striga visszaváltozásáért járó háromezer oren jutalom. Ilyen idők jártak. Régen csak a farkasok üvöltöttek az erdőkben, mostanra mindenféle mocsadék elszaporodott – akárhová nézel: lidércek, strigák, ocsmány hódfajzatok, baziliszkuszok, ördegek, mifenék, vilák és vízbefúltak. Ide már nem elég az egyszerű varázslat vagy nyárkaró. Ide hozzáértő kell. És a messzi Ríviából érkezett idegen épp ilyen szakember. Ő Geralt, a vaják, a mágia és a kard mestere, egy mutáns, akit arra teremtettek, hogy megőrizze a világban az erkölcsi és természeti rendet.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése