2017. október 20., péntek

Hétvégi Olvasónapló (122) Egy csipetnyi ez meg az és Spook-a-thon

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.




A múlt hét eseménytelenségét követően ez a hetem pörgősebb lett. A hétvégén megvettem a jegyeket a Leander Kills koncertre - igen, hamarosan élőben is láthatom Leanderéket! Még mindig teljesen hihetetlen, hogy ez is megtörténik! (Bár nem merek semmit elkiabálni. Ettől függetlenül itt vannak nálam a jegyek, úgyhogy na!)

A héten volt a szülinapom is, ami fantasztikusan telt! Még könyveket is kaptam, bár ezek egy nappal később érkeztek meg.
* Rachel Hartman: Árnypikkely
- Képzeljétek, ez vékonyabb az első résznél, pedig 100 oldallal több. És annyira nehéz! Komoly önvédelmi fegyver lehetne.
* Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
- Nem hiszem el, hogy megjelent, és teljes lehet vele a kollekcióm! Annyira gyönyörűen néz ki együtt a sorozat - kedvem támadt újraolvasni az egészet!
* Philip K. Dick: A végső igazság
- Nem számítottam arra, hogy ezt is megkapom, de annyira örültem neki! Lassan, de biztosan ismét növekedésnek indult a PKD gyűjteményem; ez a 21. darabja.

A szülinapomon pedig egy saját rendelésem futott be, benne:
* Mark Lawrence: Prince of Fools és The Liar's Key, ami 3 euroért keménykötésben nagyszerű ajánlat volt!
* Catherynne M. Valente: Radiance, szintén keménykötésben. Az írónőtől is egyre több könyvem van meg, és igazából már csak ez hiányzott a gyűjteményből.
* Brandon Sanderson: Warbreaker, mert persze, hogy becsúszott még egy könyv tőle. Lassan egy egész polcnyit elfoglalnak a könyvei. :O 

Mondhatni, elhalmozódtam könyvekkel... a szekrényem pedig egyre inkább hasonlít egy katasztrófaövezethez. Alig várom, hogy megvegyem az új polcot, csak előbb más dolgokat kell beszereznem.

Ó, és képzeljétek, ma jelent meg Pink új albuma, úgyhogy találjátok ki, mit hallgatok a posztírás közben? :) Jelentem, nagyon bejövős nekem ez is.

A héten olvastam


   

Még pénteken fejeztem be Kerstin Gier: Silber - Az álmok harmadik könyvét, amiről azóta már meg is osztottam a részletes véleményemet. A lényeg az, hogy számomra csalódás volt ez a kötet, egyáltalán nem ennyire lapos finálét érdemelt volna ez a kiváló, szórakoztató sorozat.

Tegnap pedig Philip K. Dick: Valis-ának értem a végére. Ez a könyv olyan élmény volt, ami fölött még mindig nem sikerült napirendre térnem. Szerettem egyáltalán? Biztos. Azt hiszem. Minden zavaros most még. Az viszont biztos, hogy PKD zseniális, és ez a regénye megrázó élmény volt, hiszen nagyrészt önéletrajzi kötetnek számít.

Aktuális olvasmányok


Nos, mindjárt érthetővé válik a cím első fele is.

      


Látszik, hogy nem tudtam, mit is akarok pontosan olvasni a héten...

James S. A. Corey: Leviatán ébredése
Haladás: 79. oldal

Hoppá, hoppá! Tegnap úgy döntöttem, hogy a munkába utazáshoz ezt viszem magammal, hiszen 19-e volt, és még semmit nem haladtam vele. Most úgy érzem, Holden részei sokkal izgalmasabbak, mint Milleré. De kíváncsi vagyok, hogy miért pont ők lettek a narrátorok, és mi fog történni, mikor összekapcsolódnak a szálaik.

Ursula K. Le Guin: A rege
Haladás: 31. oldal

Még mindig a felvezetésnél tartok, de annyira hangulatos regény, élvezem nagyon! Remélem, jövő héten sikerül tovább jutnom benne, és akkor már részletesebb véleményt is mondhatok róla.

Gaura Ágnes: Túlontúl
Haladás: 13. oldal

Hétfőn érkezett meg hozzám ez a szépség, és muszáj volt legalább egy kicsit olvasnom belőle!

Alexandra Bracken: The Dreadful Tale of Prosper Redding
Haladás: 30. oldal

Önmegtartóztatásból elégtelen? Hasonlóan az előző két regényhez, itt is még csak az alapokkal foglalkozott az írónő - bemutatta Reddingéket, köztük Prospert is, illetve a kisvárost, ahol éltek. Hangulatra tetszik, meglátjuk, milyen lesz a történet.

Tervek


Ma vette kezdetét az I. magyar Spook-a-thon Arwen rendezésében, amit read-a-thon fanként nem hagyhattam ki. Még akkor sem, ha a tervezett könyveim jó része nem esik a spooky kategóriába. Max., ha nagyon hunyorítok - de nagyon-nagyon.

A jelenleg elkezdett könyvek mellett 3 másik van, amelynek szeretnék esélyt adni:


      

Joe Hill: Heart-Shaped Box könyvével régóta szemezek. Eddig csak apukától olvastam, így érdekel, a fiúnak milyen a stílusa.

Könyvtári könyveim közül Neil Gaiman: Tükör és füst kötetét vettem elő - de csak azért, mert novellák vannak benne, amivel könnyebb haladni. Pláne read-a-thonokon!

Végül pedig Erika Johansen: Tear ostromát szeretném olvasni, mert már alig vártam, hogy megjelenjen a második rész - nem fogom halogatni, az biztos!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése