2017. október 26., csütörtök

Könyvtárban jártam (12) A megfontolt könyvkölcsönzés (most tényleg!)

A könyvtárban jártam (rovat) az alábbi okból készül:
Mert bár van elég olvasnivalóm, nekem még többre van szükségem. Más néven - függőség. A legjobb fajtából.





Ma egy új dalt fedeztem fel, amit muszáj megosztanom veletek is - 10 Years: Novacaine

Ma gyakorlatilag elküldtek a könyvtárba! Véletlenül sem tehettem volna mást... nem mintha nem terveztem volna menni... de egy kisebb probléma miatt 1 órát kellett várnom, mielőtt visszamehettem volna a fogorvosomhoz, és hát mit csinálhattam volna... 
Igen, 50 percet ott voltam a könyvtárban - anélkül, hogy egyáltalán feltűnt volna, hogy milyen régóta ott vagyok. Maximum 10 percnek tűnt...

Ami súlyosabb, hogy mindösszesen 3 db könyvvel távoztam onnan. 5 volt, de alaposabb meggondolás után 2-t ott hagytam.

Ismételten sok olyan könyv bent volt, ami talán érdekelne, de túl hosszúnak találtam (ne felejtsétek, van nekem novemberre egy Dan Simmons: Ílion, egy Richard Morgan: A végzet barlangja, és a többi - de nem spoilerezek :)).

Először Philip K. Dick részlegen álltam meg körülnézni - sok-sok PKD könyvem van itthon, de szerettem volna kihozni egyet. Végül a Galaktikus cserépgyógyászra esett a választásom, mert a mai napig haragszom magamra, hogy nem szereztem be, mikor még kapható volt. Morr. 
PKD-val egy polcsoron van Neil Gaiman is (SFF részleg szépségei), így nem kellett messzire mennem a következő kiválasztottért. A Tükör és füst-öt imádtam, így gondoltam egyet, és hoztam is a Törékeny holmikat is. Remélem, ez is ugyanolyan jó lesz, mint a Tükör és füst! 
Ezután még sétálgattam, nézelődtem a könyvtárban, majd eltévedtem a történelem részleg felé (khm, második otthonhoz). Mikó Zsuzsanna: A terror hétköznapjai könyvét már megjelenés előtt kinéztem, de most jutottam el oda, hogy akkor olvassam is. És már el is kezdtem, míg vártam Gáborra. 

Ezeken kívül - még korábban kicsivel - megvettem az újságosnál a Múlt-kor legújabb különszámát. Nagyon-nagyon-nagyon sokallom az árát, de most pont olyannal foglalkozik, ami túlságosan is érdekel - például az alsó képen látható a Gyatlov-csoport. De, ahogy böngésztem a tartalomjegyzéket, lesz itt pár érdekesség, amiről majd mesélhetek töri órákon.

A fogászat után pedig találkoztam egy molycival, akitől megvettem Philip K. Dick: Csordulj könnyem, mondta a rendőr című könyvet, aka egy újabb darabbal nőtt a PKD gyűjteményem! *-*

2 megjegyzés:

  1. A Halálhegy könyvet ismered?

    Én mostanában figyeltem fel a Gyatlov-csoport történetére, érdekes. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen! Kint is van nálam a könyvtárból, csak csúszik az olvasása. Én már egy ideje megismerkedtem vele - egy horrorfilm alapján. Azóta alaposan utánaolvastam, de sosem árt több információ.

      Törlés