2018. október 5., péntek

Hétvégi Olvasónapló (161) Csak az aktuális olvasmányok

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.





A héten nem sikerült egy könyvet sem befejeznem. Ugyanakkor ma este már végezni fogok az első októberi olvasmányommal, ami egyébként az első októberi beszerzésem is volt egyben.

Na de! Hogy is telt ez a hét? Leginkább fájdalommal, de unom már, hogy folyton panaszkodom, úgyhooogy: leginkább az iskolával és munkával. Még mindig imádok tanítani, bár tény, hogy ezen a héten stresszesebb voltam valamivel. 
Még mindig furcsa érzés, hogy diákok aktív részei az életemnek - olyan tekintetben, hogy órák előtt/után odajönnek, mesélnek magukról, megosztják, ha valami történik velük, stb. Olyan, mintha örökbe fogadtam volna mindegyiküket.

Könyveket tekintve, tegnap beadtam a derekam - köszönöm Réta a lelkes támogatást -, és előrendeltem Kleinheincz Csilla – Roboz Gábor (szerk.): Az év magyar science fiction és fantasynovellái 2018 gyűjteményét, illetve Ava Dellaira: Hazatérés regényét a Gabo oldaláról. Az utóbbi amúgy is kötelező vásár volt számomra, az előbbinél pedig szeretném támogatni a magyar szerzőket és ezt az egész projektet. 

Aktuális olvasmányok


   

Joseph Fink - Jeffrey Cranor: Mostly Void, Partially Stars
Haladás: 261. oldal (+261 oldal)

Ahogy feljebb írtam, 1-jén kaptam meg a Welcome to Night Vale podcast 1-25. részének írott változatát (+ Condos liveshow), és azonnal bele is vágtam az olvasásába. Nem tehetek róla, imádom a WTNV-t, humoros, absztrakt, egyfajta kifordult valóság, ahol a furcsa a megszokott, és a számunkra hétköznapi kész horror.
Jelenleg a Condos-t kezdem el, a 25 részt már elolvastam, s annyira nosztalgikus érzésekkel töltött el. Be kell szereznem a 2. részt is, hogy ilyen formában ismételten átéljem a kezdeti részeket. *-*

10 perccel később: Szóval az történt, hogy amint leírtam a mondatot, felmentem a BetterWorldBooks honlapjára, s rákerestem a folytatásra. Ezt régebben is megtettem, akkor nem volt elérhető - most azonban az első találat az egyetlen elérhető példány volt 2400Ft-ért. Abban a pillanatban meg is rendeltem. Most már csak 3 könyvet vehetek idén.

Jessica Townsend: Nevermoor - Morrigan Crow négy próbája
Haladás: 30. oldal (+30 oldal)

Először is... ez a borító nem méltó a belső tartalomhoz. A Morrigan Crow négy próbájáról ugyanis már most tudom, hogy hatalmas kedvenc lesz! Ez a 30 oldal meggyőzött, hogy egy különleges kincset találtam az ifjúsági irodalom berkein belül.
A történetről egyelőre annyi derült ki, hogy Morrigan Crow elátkozott, s minden rossz, ami a környékükön történik, az ő hibája. Imádom, imádom, imádom a főszereplőt is a hozzáállásával.
Próbálom kikapcsolni a fangirl módot, de nagyon betalált most ez a regény! :)

Tervek



      

Nagy tervek már megint a részemről, de nem vagyok telhetetlen. Egyszerűen rövidke könyveket néztem ki magamnak.
Jövő hétre a legfőbb cél, hogy elolvassam a WTNV könyvet, amiből 20 oldal van hátra, illetve az Álmatlanokat (ami egy vékonyka kötet).
Szeretnék haladni Morrigan Crow négy próbájával, ha pedig befejezném, szeretném elkezdeni Alice Broadway: Ink regényét.
Az ötödik évszak pedig az a régebbi aktuális olvasmányom, amit szeretnék most már befejezni.


2 megjegyzés:

  1. Én is a Morrigan Crow-t olvasom és imádom. Olyan szinten magába szippantott! Miért nem kezdtem neki már korábban, amikor megjelenés óta szemezek vele??? *.*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanezt kérdezem magamtól én is! Elsöprő élmény! *-*

      Törlés