2014. április 2., szerda

Várólistára (7): Erika Johansen: The Queen of the Tearling

Mostanában igencsak foglalkoztatni kezdett a high fantasy, aminek eredményét még nem láthatjátok, de ami késik...

Így a mostani Várólistára rovatot a legfrissebben megtalált high fantasy YA regénynek, A The Queen of the Tearling-nek szentelem.

Várható megjelenés: 2014. július 8.


Kelsea Raleigh Glynn hercegnő, akit száműzetésben nevelkedett, a tizenkilencedik születésnapján útnak indul, hogy visszatérjen születése helyére, és elfoglalja az őt megillető trónt. Kelsea, a lány, aki egyszerű, komoly és szeret olvasni és tanulni, kevés hasonlóságot mutat az anyjához, Elyssa királynőhöz.
 Habár lehet, hogy tapasztalatlan, de Kelsea nem védtelen: a nyakában lévő könnycseppalakú zafír, mágikus erővel bír, illetve a Királynő Testőrsége, bátor lovagok kísérik ők, akiket az enigmatikus Lazarus vezet. Kelseanek mindenre szüksége van, hogy túlélje az ellenségek közt, akik bármilyen fegyvert bevetnek - bérgyilkosokon keresztül a legsötétebb mágiáig -, hogy megakadályozzák őt célja eléréseben.

Nemesi vére ellenére, Kelsea bizonytalan kislánynak érzi magát, egy gyereknek, akinek olyan embereket és királyságot kell uralnia, amelyről szinte semmit nem tud. Amit azonban felfedez a fővárosban, mindent megváltoztat. Egy egyszerű bátorságpróba Kelsea királysága számára újabb veszedelmeket eredményez: a szomszéd Mortmesne diktatórikus uralkodójának, a Vörös Királynőnek haragját.

Azonban a királyság megmentésére indított küldetése és végzetének megismerése még csak most kezdődött - egy utazás, amely legendává teszi őt... ha túléli.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése