2014. október 15., szerda

Várólistára (12) Anna Sheehan: No Life But This - avagy a Remény és Én

Kedves Dearies!

Hadd mutassam be nektek Reményt. Remény Anna Sheehan: Hosszú álom könyvének folytatásának borítója.

Remény.

A No Life But This egy olyan könyv, amely igen komoly traumákon esik át folyamatosan, hogy talán megjelenjen még 2014. december 18-ra. Az írónő sajnos egyáltalán nem optimista, velem ellentétben. Mert felkerült a borító! Tudom, ez még nem jelent semmit, de legalább bizonyítja végérvényesen, hogy Angliában legalább megjelenik ez a könyv egy bizonyos időpontban. 

De nézzük, mit is tudunk a könyvről - vagy inkább hogyan is áll a kiadása (az írónő tollából):


1. Igen, lesz egy folytatás. A címe No Life But This.
2. Gollanz (kiadó) megjelenési dátuma valószínűleg rossz, mert még nem fejeztük be a szerkesztést. (nem túl jó hír, bár a kiadó tényleg törekszik a decemberi kiadásra)
3. Bármi, ami az oldalukon szerepel a folytatásra, nagyrészt tipp.
4. Candlewick (amerikai kiadó) nem jelenteti meg a folytatást. Nem utasították el konkrétan, de nem is fogadták el. A szerkesztés azért nincs készen, mert komoly változásokat kellett eszközölnöm a könyvön. Ezeket próbáltam úgy megcsinálni, mint egy kis jó debütáló szerző, de a változtatások az egész második felét a könyvnek értelmetlenné tették. Úgyhogy a regény darabokra esett szét, és nem tudom megoldani ezt (részben, mert már nem hiszek abban, hogy képes lennék írni, nem hogy megoldani ezt a helyzetet)

Szerencsére a könyv azóta újra összeállt, de annyira érződik az írónőn a kommentjein is, hogy elvesztette a hitét a könyvben. Leginkább attól tartok, hogy mivel olyan nagy változtatásokat kellett belevinnie, hogy kb. újraírhatta a regényt, az mennyire lesz jó.
Ugyanakkor nagyon bizakodó vagyok, hiszen az első részt nagyon szerettem. Úgyhogy alig várom, hogy olvashassam ezt az "önálló folytatást", ahogy az írónő nevezi a kötetet.

2 megjegyzés:

  1. Sziaa akkor mégse lesz magyarul a folytatás? :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem tartom valószínűleg, mivel lezárt az 1.rész.
      Persze kmk-nál sose tudni 100%-ra.

      Törlés