2017. február 12., vasárnap

Kedvencek (1) 2017. január

A kedvencek rovat címe már önmagában mindent elárul. Ezen rovat keretein belül gyűjtöm össze az adott hónap kedvenceit - könyves és nem könyves kategóriában.







Kedvenc fandom

Januárban kiírtam molyra egy karcot, amelyben az állt, hogy ha a fanficek beleszámítanának az éves olvasásba, már megkaptam volna a plecsnit 50 olvasásért. Ugyanis ebben a hónapban - fogalmam sincs, miért - rákattantam ismét a Merlinre. 
Jelzem, az a sorozat ezer éve véget ért, amúgy meg tönkretett érzelmileg. Ez nem akadályozott meg,
hogy egyrészt ismét átéljem a szívfájdalmat, sem abban, hogy fanficeket olvassak egész hónapban.
Természetesen én is kis egyszerű nőszemély vagyok, a kedvenc párosom Merlin/Arthur.
A kedvenc fanfictípusom pedig, mikor Merlin végre megkapja a jutalmát, Arthur ténylegesen elismerését mindazért, amit tett. Természetesen egy adag hurt/comfort kíséretében, mert szeretem szenvedtetni a karaktereket. Ne is kérdezzétek, miért...

Kedvenc dalok

Itt kizárt, hogy egy darabot válasszak, úgyhogy maradjunk a Top5-nél. A zenei ízlésem elég furcsa néha, és egy olyan hely, ahol képes vagyok egymás után Adam Lambertet és Five Finger Death Punchot hallgatni.

Ezt a dalt már hallottam 2016-ban, de a listámra januárban került fel. A dalszövege kicsit furcsa helyenként, de át tudtam érezni így is.

A Spotifynak köszönhetően akadtam rá a dal Lotfi Begis verziójára, de nekem az eredeti jobban tetszik. Főként az esti sétálások során szeretem hallgatni, annyira megnyugtató.

A hónap során egyik nap eszembe jutott a banda This Means War dala, és Spotify-on pont a Biggest Hits-es listájukon kezdtem el hallgatni. Aztán azt vettem észre, hogy folyton erre a dalra ugrok. 
Nagyon jó dal, egy komplett műsor, de nagyon elborult a dalszövege - metaforikus, de elborult. 

Legjobb barátnőm linkelte nekem egyik nap a bandától a Catch Me If You Can dalukat. Először mondjuk a Speeding Carra függtem rá, de ennek a dalszövege jobban megfogott - pedig elég egyszerű, ha közelebbről megfigyeljük.

Hosszú-hosszú éveken át a Skillet volt a kedvenc bandám (2007 óta, mióta megismertem őket), azonban valamilyen ismeretlen okból az "új" albumukat egyszer hallgattam meg. Most januárban azonban kiadták a The Shack filmhez a Stars daluk áthangszerelt változatát, ami azt eredményezte, hogy ismét nekiálltam hallgatni a dalaikat - köztük a Saviors of the Worldöt, amit aztán felvettem a külön listámra is, úgyhogy itt a helye a Top5-ben.

Kedvenc blogposztok

Januárban elég sok blogposztot olvastam - köszönhetően a sok-sok év végi összesítésnek, illetve hogy elég érdekes témák kerültek elő. Ebben a kategóriában kettőt választok.

Nagyon érdekes témázós poszt volt arról, hogy melyik szerzők maradtak PuPilla kedvencei, kik veszítettek a fényükből, és kik azok, akiktől nem mert többet olvasni egyelőre. A bejegyzés engem is elgondolkodtatott, és eléggé megdöbbentem, hogy nálam is mekkora változások vannak.

Ez volt az egyik kedvenc évvégi összesítésem, amely januárban került ki (azt hiszem, örülhetek, hogy a legtöbb december utolsó napján került ki, mert különben bajban lennék). Rileey ízlésében eléggé megbízok, így egy ilyen lista a vesztemet jelenti, és így is lett. 1-2 könyv előrébb jött a várólistámon ismét.

Kedvenc színezés

Bizony, még mindig tart a mánia, nincs menekvés. Januárban két képpel lettem kész, és mivel nincs kedvem választani köztük, mindkettőt megmutatom. :)

Karácsonyra kaptam karácsonyos színezőt, úgyhogy természetes, hogy legalább egyik képet kiszínezem belőle. :) Mondjuk a befejezése elcsúszott januárra, de meglett! Emellett itt próbáltam ki először ezt a háttérmegoldást, úgyhogy már csak amiatt is különleges. (Színező: Karácsonyi színező)


Pusheen cicák aktív színezése folytatódott, bár ez az oldal nem sikerült valami jól - inkább ilyen közepes kategória. Leginkább az tetszik benne, hogy nagyon színes-bohókásra csináltam, így mégis szeretek ránézni. Ha nem lenne az a fogadalmam, hogy utólag nem javítok semmit, lehet átmennék rajta mégegyszer, de tanulópénz. A sellős kép például jobban alakult (februári kedvencekben vagy az FB oldalon megtekinthetitek). (Színező: Claire Bolton: Pusheen)

Kedvenc egyéb

Tavaly eléggé ráfüggtem a rúzsokra, és szeretek mindig valami újat kipróbálni. Még december elején rendeltem meg a Jeffree Star Androgyny folyékony rúzst, ami január 20-a környékén érkezett meg.
Nem hittem volna mondjuk, hogy jól fog állni, mikor először megláttam az üveget, de te jóságos ég, ez telitalálat! A képen elég kirívónak tűnik, de a én bőrárnyalatomnál természetesebb hatása van, és wow... imádom. 
Szégyentelenül sokat használom azóta, és biztos, hogy újra fogom venni. :) 


Ezek lettek volna a múlt havi kedvenceim. Remélem, tetszett ez az új rovat, meglátjuk, mi lesz belőle a jövőben. 

8 megjegyzés:

  1. Támogatom eztet a rovatocskát!
    A Skillet új albuma nekem annyira nem tetszik. Vagyis tetszik, de nem volt rám akkora hatással, mint az előző kettő, és én sem hallgattam meg valami sokszor. Ráadásul van rajta olyan szám, ami kicsit máshogy rajta volt az előző meg az azt megelőző albumon is, kicsit önismétlés...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szuper az új topic ^^
      Nekem tetszik a Pusheen cicás műved, jó ránézni. Úgy látom a zenei ízlésünk is elég hasonló, meghallgatom a kedvenceid mindenképp :)

      Törlés
    2. Rileey - nekem az előző albumuk volt, ami kicsit kirítt a sorból. Azt hiszem én örök kedvencem a Comatose és az Awake marad. A Starsra gondolsz? Nekem az volt a "klasszikus Skillet hangzás" dal.

      Niki, köszi szépen, nagyon aranyos tőled! :) Én is kíváncsi lennék a kedvenceidre - nyitott vagyok az új bandák/énekesek felfedezésére. :)

      Törlés
    3. Ezt a 3 számot nemrég fedeztem fel, és eleggé sokat hallgatom mostanában:
      Fighting Kid- Beginning Again
      I-Exist- Giving my life
      Devour the day- You and not me
      De skilletet is rengeteget hallgattam anno, én is jobban szerettem a korábbi albumokat :) nagy régi kedvemcem még a rise against, azt is bármikor szívesen előveszem újra, és még mennyi van :)

      Törlés
    4. Ó, a Devour the Dayt én is szeretem! A The Bottom a jelenlegi nagy favoritom tőlük - annyira megérintett a szövege és a hangulata. *-* A másik kettőt most meg is hallgatom majd, köszi az ajánlást! :)

      Törlés
  2. Szia!
    Tök jó az új rovat, szeretem az ilyen "egyéb" kategóriás dolgokat olvasgatni. :)
    A Walking on Cars egész albumára úgy egy az egyben ráfüggtem, még amikor megjelent, és nem bírok lejönni róla. Nekem a Tick Tock a kedvencem a Speeding Cars mellett.
    És engem is elkapott a színezési láz, szóval abszolút átérzem. Én épp Assassin's Creed színezőt pingálok. Nagyon szépek az alkotások! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is annyira jó dal tőlük! Nehéz volt kiválasztanom a Don't Mind Me-t most. :) Láttam, milyen gyönyörűen színezed az AC színezőt! Szörnyen tehetséges vagy! *-*

      Törlés
    2. Tündér vagy, köszönöm! :D Mindig kikapcsolt a firkálgatás. :)

      Törlés