2016. április 12., kedd

Top 10 (19) Sorozat, amit ezer éve nem folytattam

Mostanában sokat gondolok a sorozataimra... oké, folyton azon gondolkodom, hogy miért van 70! aktuális sorozatom, és miért, miért nem folytatom őket?!
Ezért arra gondoltam, hogyha megvizsgálom kissé közelebbről is ezt a sorozatfüggő problémát, talán találok rá választ. 
Úgyhogy igen, ezt a hónapot tematikusan a sorozataimnak szentelem. Első lépésként pedig beszéljünk arról a 10 regényről, amelyet nagyon régóta nem folytattam.


Megjegyzés: Ezek a könyvek nem rosszak, sőt, némelyik a legnagyobb kedvenceim közé tartozik. Ennek ellenére mégis ezen a listán szerepelnek... :(
A sort a legrégebb óta nem olvasottal kezdtem, és onnan haladtam időrendi sorrendbe. Az olvasási idő az utoljára olvasott kötet időpontját jelenti.

1. Laini Taylor: Daughter of Smoke & Bone trilógia
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek: 2
Olvasás ideje: 2011. szeptember 25. → október 30.

Te jó ég, ez a legrégebbi sorozatom? De durva! Az mondjuk még inkább, 4,5 éve feléje sem néztem. Emlékszem, már akkor elkezdtem olvasni, amikor még csak egy 60 oldalas beleolvasót kaptunk, aztán amint megjelent a regény, azonnal rávetettem magam. Szegény kicsit elhúzódott olvasásügyileg, viszont imádtam! Egyszer pedig újraolvasom és befejezem ezt a sorozatot. Ez nem tűr halasztást (vagy legalábbis nem sokat).

2. Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox trilógia
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek: 2
Olvasás ideje: 2011. november 9. → november 11.

Elvileg nem is kellene folytatnom, hiszen az első rész tökéletesen lezárt. Ennek ellenére, mivel annyira imádtam a világot, a történetet és a karaktereket, mindenképp szeretném. Még meg is van a második rész a polcomon, nem tudom, miért nem sikerült az elmúlt több mint 4 évben elolvasnom.
Vagyis... egyszer belekezdtem, de időhiány miatt félbehagytam, és azóta sem néztem bele újra.

3. Kimberly Derting: The Body Finder sorozat
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek: 3
Olvasás ideje: 2012. március 26. → április 5.

Ez az egyetlen sorozat a listában, aminek az első részét nem igazán szerettem (3,5*-ot adtam rá). Elég klisés, ráadásul rengeteg fölösleges dráma van benne. Ugyanakkor a történet - a lány képes észlelni, ha a közelében egy halott test van - és a páros - legjobb barátok - miatt érdekel, mi történik a folytatásban. Csak nehéz rávenni magam, pedig már háromszor megpróbáltam elkezdeni.



4. Jill Hathaway: Slide sorozat
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek: 1
Olvasás ideje: 2012. május 6. → május 12.

Ez a tipikus "egy könyv van a sorozatból" történet. Még ha legalább azt mondhatnám, hogy hosszú regényről van szó, de egyáltalán nem, egy nap alatt simán elolvasnám. Persze előbb ezt kellene újráznom, mert már szinte semmire nem emlékszem belőle, azon túl, hogy tetszett, meg érdekes koncepciója volt.


5. Julie Kagawa: The Blood of of Eden
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek: 2
Olvasás ideje: 2012. április 30. → június 13.

Szívszerelmem sorozat. Még kifogásom sincs arra, miért nem folytattam, egyszerűen csak elmaradt...
De tényleg, emiatt szégyellem magam, mert 2012-ben ez volt az egyik legnagyobb kedvencem. És úúú, nemsokára megjelenik magyarul, el sem hiszem! :)



6. Megan Crewe: Elszigetelve sorozat
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek:  2
Olvasás ideje: 2012. július 11. → július 12.

Emlékszem, nagyon vegyes értékeléseket kapott a sorozat, én viszont egyből belezúgtam, és szinte végigszáguldottam rajta. Emlékszem, mennyire reménykedtem, hogy megjelenik a második része is magyarul...
Viszont ezt a könyvet is mindenképp újra kell olvasnom, mielőtt megláthatnám, milyen véget ér a szereplők története.


7. Gail Carriger: Napernyő Protektorátus
Olvasott könyvek száma: 3
Hátralévő részek: 2
Olvasás ideje: 2012. július 30. → szeptember 4.

Alapvetően imádom Gail Carriger sorozatát - tavaly még újra is olvastam az első kötetet -, viszont a harmadik résszel nem igazán voltam elégedett, és nem is folytattam a mai napig a sorozatot. Pedig az utolsó két kötet itt van a polcomon, úgyhogy le kéne szednem onnan, és olvasni.
Talán most, hogy itthon megjelenik a negyedik rész, én is eljutok oda, hogy olvassam. Ráadásul Alexia és Lord Maccon annyira jó páros!

8. Jeaniene Frost: Cat és Bones sorozat
Olvasott könyvek száma: 3
Hátralévő részek: 4
Olvasás ideje: 2012. szeptember 5. →  szeptember 10.

Úgy tűnik, 2012 volt, amikor a paranormális romantikus könyvek felkeltették az érdeklődésemet... Mindenesetre ez a dátum kissé csalóka, ugyanis beszereztem angolul a részeket, és mielőtt folytatnám, szeretném újraolvasni (kettőt már újráztam, pont a Síri csendben van hátra). Nagyon szeretem ezt a sorozatot, ráadásul mindegyik része megvan, úgyhogy egy szavam sem lehetne...

9. Karen Marie Moning: Tündérkrónikák
Olvasott könyvek száma: 5
Hátralévő részek: 3 (+1 megjelenésre vár)
Olvasás ideje: 2013. január 13. → január 14.

Ez kissé különc ebben a listában, ugyanis elvileg befejeztem a sorozatot, csak aztán folytatódott mégis... Nem véletlenül nem folytattam viszont a Tündérkrónikákat. Az első három részt beszereztem angolul, és szeretném újraolvasni őket, mielőtt tovább lépnék az Iced-ra. Csak mielőtt nekiállnék ennek, a Cat és Bones-szal szeretnék végezni... Igen, ez egy ördögi kör. Illetve nem szeretnék egyszerre több pnr-t olvasni, eloszlatom őket.


10. Marissa Meyer: Lunar Chronicles
Olvasott könyvek száma: 1
Hátralévő részek: 3
Olvasás ideje: 2013. február 5. → február 6.

Ugyan csak egy résszel vagyok lemaradva, de közelebb vagyok a folytatáshoz, mint a többi jelöltnél, hiszen múlt hónapban újraolvastam a Cindert, így az emlékeimmel együtt neki is láthatnék végre a folytatásnak.
Annyira kíváncsi vagyok egyébként, mert külföldön nagyon istenítik ezt a sorozatot, főleg a 2-3. részét. Én pedig várom, hogy megismerkedjek az új szereplőkkel, párosokkal, és megtudjam, mi lesz a vége!



Konklúziók

1. A csudába....
2. Nem csoda, hogy ennyi újraolvasást terveztem be idénre, kell is.
3. Nem értem, miért hanyagoltam el ezeket a sorozatokat, hiszen 9/10 kedvencem volt, imádtam olvasni. Sőt van olyan, amit úgy daráltam le az X. részig.
4. Nem lenne szabad ennyire elhanyagolnom a sorozatokat, pláne, ha van elérhető folytatása, különben csak felhalmozódik ismételten.
5. Hogy fogom csökkenteni a sorozataim számát?

7 megjegyzés:

  1. A Jenna Fox régóta érdekel, tényleg ennyire jó? A Slide is tetszett nekem, lehet, egyszer angolul újraolvasom. Tündérkrónikák meg uu, most olvastam ki az 5. részt, de kicsit tartok az Iced-tól, mert Danit nem bírom annyira.

    VálaszTörlés
  2. Ez egy tök érdekes jelenség, még az a szerencse, hogy én csak néhány sorozattal vagyok így (a listáról Frosttal és Moning-gal), nagy részük totális érdektelenség hiányában lemorzsolódik. Mondjuk újraolvasni a már meglévő sorozataimnál nem nagyon akarok, csak a Tündérkrónikákat meg a Vámpírakadémiát kéne, hiszen nagy kedvencek, de az meg elborzasztó 5+6 kötet, ha meg mondjuk beütemezem havi egyre, az majd egy év, és akkor utána nemtudommennyi+6 kötet lesz, ami rám vár, és belegondolni is szörnyű, és az egész logisztika meg is öli szépen az élvezetet. :D

    VálaszTörlés
  3. Carrigert bátran folytasd, a Blamelesstől csak felfelé van, tényleg az kicsit a "mélypontja" a sorinak. Nekem bejött a Heartless és a Timeless is, és tök jó kalandok jönnek még Macconéknál. :) :)
    Hmm, kedvet adtál egy folytatnivaló sorozatos poszthoz, lehet hogy lopom az ötleted! :)))

    VálaszTörlés
  4. A Lunar Chronicles sorozat naaaagggyon jó! Nekem talán pont az első rész tetszett a legkevésbé, de a második már határozottan jobb, és a kedvencem a 3. meg a 4. rész. Szóval azt érdemes folytatni :)

    VálaszTörlés
  5. @Üstökös: Én nagyon szerettem, bár tényleg régen olvastam. :D Én inkább a Burned-től és folytatásaitól tartok (Tündérkrónikák), mert egy lezárt sorozatot nyit meg újra. Abból ritkán sült el jó dolog.

    @Rileey: Nekem is rengeteg lemorzsolódott, ill. elég sokat befejeztem valamilyen csoda folytán (azt a sorozatot is kéne folytatni, hogy motiváljam magam :)). Annyi jó könyv és oly kevés idő jelenség? Régen én sem szoktam újraolvasni, de tavaly és idén valahogy rám jött, hogy jó lenne. És annyira érdekes, mert olyan érzés, mintha először olvasnám az adott könyvet - mármint oké, fő történetszálat nagyjából tudom, de annyi újat ad ismételten. Amúgy VA-t megértem, azt én is szeretném már régóta újrázni, de nem bírtam még mindig rávenni magam... :/

    @Pupilla: Igen, kérlek, úgy szeretek olvasni arról, mások miként vannak a sorozatos életükkel - legalább kicsit érezni, hogy nem vagyok egyedül mondjuk egy adott szituációban. Úgyhogy alig várom, hogy kitedd a saját posztodat! *-* Gailnek pedig hamarosan adok egy esélyt - talán nyáron, akkor jobban csúsznak a könnyedebb, humorosabb regények. *-*

    @luluko: Jaj, fáj a szívem, nagyon-nagyon szeretném már folytatni, de valahogy mindig találok mást, amit még egy fokkal inkább, mint azt... aztán pedig sírok, hogy de azt is szeretném. Néha komolyan nem értem magam. Viszont egyszer rászánom magam, pláne, hogy most már újra is olvastam a Cindert! :)

    VálaszTörlés
  6. Tündérkrónikákkal és Cinderrel ugyanott állok, ahol te :)
    Előbbivel az a fő problémám, hogy Danny nem igazán érdekel, így az Iced se túl hívogató, pedig itt csücsül a polcomon. Cinderrel meg gyűjtögetem a lelkierőmet, hogy megrendeljem a Scarletet angolul keményborítósban, mert a magyar kiadás annyira elüt az egytől, hogy nem vagyok hajlandó a polcomra rakni.
    Füst és csont leányából meg még az utolsó kötet van hátra, de az már nagyon várós, ugyanis a kettőt még jobban szerettem az egynél! Kezdj bele, amint csak teheted, mert zseniális! :D
    (Én amúgy bele se merek gondolni, mennyi sorozatom lóg a levegőben xD)

    VálaszTörlés
  7. Igen, néha jobb lenne tudatlanságban élni... de ugyanakkor jó tisztában lenni, hogy mennyire vagy sorozatfüggő. :D (Nekem jelenleg 71 aktuális sorozatom van.... magyarul, rengeteg)

    VálaszTörlés