2015. július 31., péntek

Hétvégi Olvasónapló (45) Sírás és BookTubeAThon TBR!

Ez a hét igen vegyes élmény volt számomra, amelynél tegnap értem el a mélypontot. De most már remélhetőleg felfelé jön.
Úgyhogy jöjjön is, mi jókat olvastam a héten. 



Először is, félbehagytam angolul Maggie Stiefvater: The Dream Thieves-t, mert inkább megvettem magyarul, s majd úgy olvasom - nagyon-nagyon hamar. Láttátok amúgy a posztot az első részről? Akkor érthetitek, miért is vágyom annyira az olvasására. 

Ezen kívül egy könyvet olvastam el a hét folyamán - Elizabeth Wein: Fedőneve Verityt. Nem tudom, miként fogok róla bejegyzést írni, mert akárhányszor rágondolok, összeszorul a torkom. Nehéz lesz feldolgozni ezt a könyvet. 

Így két könyv maradt, amit múlt héten is olvastam, Dan Wells: Ruins - Romok és Samantha Shannon: Csontszüret. 

Jövő héten kezdődik a BookTubeAThon, aminek nagyon örülök, ugyanis kiváló motiválásként szolgál majd remélhetőleg mind a 7 kihívás, amit Ariel kitalált!

 De nézzük is a kategóriákat:


1. Olvass egy kék borítós könyvet!

Samantha Shannon: Csontszüret. Nagyon kék. Kiváló alkalom lesz, hogy folytassam, és remélhetőleg befejezzem a könyvet. Úgy örülnék, ha én is imádnám a végén!

 

2. Olvass egy könyvet olyan szerzőtől, aki vezetéknevének kezdőbetűje megegyezik a te vezetékneved kezdőbetűjével.

Stacey Kade: The Ghost and the Goth. Már régóta várólistán van ez a könyv. Könnyed, humoros olvasmánynak néz ki, amin remélhetőleg sokat fogok nevetni. Amúgy furcsa, a várólistámon annyira nem szaladgálnak a K vezetéknevű emberkék... ccc.



3. Olvasd el valaki más kedvenc könyvét!

Sally Nicholls: Close Your Pretty Eyes könyvét Gigusztól kaptam kölcsön még réges-régen. Neki kedvence volt, úgyhogy ideje nekem is megtudnom, miért is imádta annyira. Az biztos, hogy ez a könyv totális ellentéte lesz az előző kategóriának.

 

4. Olvasd el az utolsó beszerzett könyvedet!

Ava Dellaira: Kedves halottak! Elvileg nem kellene elolvasnom, mert újraolvasás nem számít, de most valahogy szükségem van erre a könyvre. Amúgy ez volt a tegnapi napom fénypontja, mikor meghozta a kedves postásbácsi ezt a szépséget.

 
5. Olvass el egy könyvet anélkül, hogy elengednéd!

Vivien Holloway: Tolvajbecsület. Itt igencsak trükköznöm kellett, mert abszolút nem engedhetem el a könyvet - vagyis még, ha ennék közben, akkor is fognom kellene. Jelenleg ez a legrövidebb olvasatlan könyvem itthon, úgyhogy erre esett a választásom. Pedig a téli CramAThon-ra tartogattam. Az előző része sajnos csalódás volt, bízom benne, hogy a folytatás jobban elnyeri a tetszésemet.



6. Olvass el egy könyvet, amit nagyon szeretnél már olvasni!

Micsoda fordulat! Maggie Stiefvater: The Dream Thieves - Az álomrablók. A héten érkezett meg magyarul a drágaságom, és csak emiatt a readathon miatt raktam félre. 



7. Olvass el hét könyvet!

Dan Wells: Ruins - Romok befejezése lesz a hetedik, ha minden jól megy. Imádom a könyvet, csak nem akarom, hogy véget érjen a sorozat. Nagyon szenvedek ezzel a kettősséggel.


 
 Íme a kép a hivatalos BookTubeAThon TBR listámról:
(Stacey Kade könyvét e-bookban olvasom, úgyhogy Stiles is rákerült a képecskére.)


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése