2016. november 25., péntek

Hétvégi Olvasónapló (81) - A meglepően sokat olvastam hét

A hétvégi olvasónapló egy hetente jelentkező rovat, amelyben az elmúlt heti olvasmányaimat összegzem, valamint megosztom a következő heti terveimet. Emellett simán szövegelek mindenről benne.






Már nagyon rég nem olvastam ennyit! Mármint három(!) regényt fejeztem be az elmúlt napokban, és egyszerűen wow! Azt se tudom, hogyan csináltam! Mármint tudom, hogy tegnap vittem utazni magammal az ACOTAR-t, de a többit... lehet van egy láthatatlan időnyerőm? Valószínűleg.

Ezen a héten zeneügyileg a Breaking Benjamint és a Thousand Foot Krutchot vettem elő, úgyhogy az előbbitől ajánlok dalt - mégpedig kettőt is: a Defeated-et és az Into the Nothing-ot. Természetesen az összes többi dalukat is imádom, de most ezeket hallgatom a legtöbbet.
A másik örömhírem zenei téren, hogy a Billboard Mainstream Rock listáján végre a Skillet az első a Feel Invincible-lel. Úgy megérdemelték!

Válthatunk a könyvekre. A héten több könyv is érkezett hozzám - egy Rilke verseskötet (németül), a Grimm testvérek meséi (németül szintén), Rick Yancey: Az utolsó csillag és a Pusheen színező. Ez utóbbinak neki is állok, amint befejeztem ezt a bejegyzést. Kell egy kis cukifaktor a napomba a kutyáim mellé.

A héten olvastam

      

 Susan Ee: End of Days - A vég napjairól már írtam bejegyzést, amit a címre kattintva elolvashattok (még tart a nyereményjáték, hétfőn pedig sorsolok).

Sylvain Neuvel: Alvó óriások könyve kicsit hullámvasútszerű élmény volt, de hamarosan - remélem, még novemberben - hozok egy hosszabb véleményt.

Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses-át végre előszedtem és tegnap este ki is végeztem. Holnap pedig jön is a posztom belőle, úgyhogy csak annyit mondok, öt csillagos lett, de nem akkora szerelem, mint másoknál.

További olvasások


 Micsoda sorozatbefejező dömping zajlik itt!

Debra Driza: MILA 2.0 - Redemption - Feloldozás
Haladás: 81 oldal
Nagyon kíváncsi vagyok, hiszen az írónő egy elég komoly és veszélyes helyzetbe sodorta a főszereplőket. Eddig igazán kellemes ez a rész, meglátjuk, hova fejlődik.

Steven Rowley: Lily és a polip
Haladás: 26 oldal
Épphogy elkezdtem a cukikát, máris a szívem darabokra tört. Igazából félek továbbolvasni, mert nem állok készen. Minek kínzom magam?

Mindee Arnett: The Nightmare Charade - A Rémálom-rejtvény
Haladás: 85 oldal
Na, itt vannak problémák! Mármint oké, olvastatja magát a könyv, de annyira gyermetegnek érzem. Semmi humorosat nem találok most benne, ráadásul annyira fura az egész (pl. miért mondanak el gyerekeknek olyat, amihez semmi közük?). De majd hátha jobb lesz. Jó lenne egy szolid befejezést olvasni.

Tervek


Rick Yancey: Az utolsó csillaga akkor kerül elő, ha sikerül a jövő héten befejeznem Lily és a polip történetét. Már nagyon kíváncsi vagyok, miként ér véget a sorozat, hiszen a második rész elég sok mindent nyitva hagyott.

John Corey Whaley: A barátság ereje a két KMK-s sorozatzáró után következik. Nagyon remélem, hogy a drága hasonló lesz a Kobakhoz érzelmileg, s akkor biztos, hogy nagyszerűen kijövünk egymással. Amúgy láttátok, hogy most mekkora akcióval lehet kapni a Kobakot? Igazán megéri szerintem.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése