2018. március 10., szombat

Friss Megjelenések (27) 5+1 legjobban várt tavaszi megjelenés

Helló Dearies!
A mai napon egy régi rovattal jelentkezem - a friss megjelenésekkel. 







Régebben nagy figyelemmel követtem a megjelenéseket, mindig rengeteg könyv került a várólistámra. Mostanában azonban egyre kevésbé vagyok részese ennek - ehhez az is hozzájárult, hogy SFF-en belül kicsit kevesebb a megjelenés, mint YA-n belül.
Három hónap alatt viszont viszonylag nagyobb mennyiségű könyvet sikerült összegyűjtenem!
Fontos! Ezúttal csak külföldi megjelenésekkel foglalkozom.

2018. március


A március nem igazán volt tele új megjelenésekkel - szám szerint kettő keltette fel az érdeklődésemet, amiből az egyiket, Maggie Stiefvater: Opal novelláját, már olvastam is.

Ava Dellaira: In Search of Us

Megjelenési dátum: 2018. március 6. (itthon ősszel várható)

Ava Dellaira debütáló regénye, a Kedves halottak! számomra az egyik legnagyobb kedvenc realista kötet, amely az olvasás évében, 2014-ben az év legjobb regénye is lett számomra. Így nem meglepő, hogy az írónő következő megjelenése is automatikusan a várólistámra került. 
A történetről annyit tudok, hogy a történet szálon fut, két generáció (anya-lánya) életét követi, mikor 17 évesek voltak. Ava Dellairatól megszokott líraisággal természetesen.
Én egyelőre beleolvastam még csak, de alig várom, hogy jobban belevesszek az írónő csodálatos, néhol szomorkás, történetébe.

2018. április


A három hónap közül április a legizgalmasabb, ugyanis rengeteg olyan kötet jelenik meg, amit nagyon-nagyon szeretnék olvasni ebben a pillanatban!

Cinda Williams Chima: Stormcaster
Moly | Goodreads

Megjelenési dátum: 2018. április 3.

Mi mással kezdeném a sort, mint a kedvenc írónőm legújabb regényével? A Stormcaster a Shattered Realms sorozat harmadik része. Egyelőre még nem olvastam a másodikat sem, de szeretnék sort keríteni rá a harmadik rész megjelenése környékén. A teljes listából ez az egyetlen könyv, amit előrendeltem, mert nem kérdéses, hogy nekem KELL ez a könyv.
Mivel ez egy sorozat része, így spoileres lenne a történetéről írni, de a fő történetszál a Seven Realms sorozat folytatása (bár attól függetlenül is olvasható), kb. 20 évvel a The Crimson Crown befejezése után játszódik - ezzel együtt új szereplőket is kaptunk, akikkel könnyedén lehet szimpatizálni. Összeesküvések, árulások és egy nagy adag mágia.

Catherynne M. Valente: Space Opera
Moly | Goodreads

Megjelenési dátum: 2018. április 3.

Kb. bármit írhat Catherynne M. Valente, az biztos, hogy utat talál a várólistámra. Ez az új könyve viszont az eddigieknél furcsább - de igencsak egyedi koncepció: űropera egy kis Eurovízióval fűszerezve.
Igen.
Nem tudom, mit gondoljak én sem, mert annyira abszurd, de mégis annyira jó ötlet. Bár bevallom, most kissé tartok attól, hogy nem fog tetszeni. Ez még abból maradt meg bennem, hogy a legutóbbi novelláját nem kedveltem (finoman szólva), és az is egyfajta vetélkedőről szólt humoros felütéssel. Azért mindenképp adok neki egy esélyt, mert nem mindennap olvashat az ember lánya-fia ilyen történetet.

Josh Malerman: Unbury Carol
Moly | Goodreads

Megjelenési dátum: 2018. április 10.

Josh Malerman regényeiben mindig van valami, ami azonnal felkelti irántuk az érdeklődésem. Ugyan a Végzet tébolyult kereke nem annyira talált be nálam, az író iránti szeretetem nem csökkent. Sőt! Alig várom, hogy megjelenjen a legújabb regénye.
Mit tudhatunk erről a könyvről?
Egy olyan asszonyról szól, aki komoly stressz hatására kómába esik - azonban mindent érzékel maga körül így is. Erről az állapotáról két ember tud: a férje, aki csak a vagyonáért vette el a nőt, illetve az elveszett szerelme. Mikor a Carol ismét kómába esik, a férje gyorsan halottnak nyilváníttatja, s eltemetteti - élve.
Kb. az egyik legnagyobb félelmem igazából, úgyhogy izgalmas élmény lesz ezt olvasni.

Jeremy Shipp: The Atrocities
Moly | Goodreads

Megjelenési dátum: 2018. április 17.

Nem tagadhatom, a borító miatt kattintottam ennek a kisregénynek az adatlapjára, de egyáltalán nem bántam meg. A történet ugyanis igazán izgalmasnak ígérkezik.
Mikor Isabella meghalt, a szülei biztosítani akarták, hogy tudja a tanulmányait folytatni. A kislány állapotáról azonban nem értesítették az új nevelőnőt.
Nagyon kíváncsi leszek erre a történetre, és hogy inkább félelmetes vagy szomorú lesz.

Ian McDonald: Time Was
Moly | Goodreads

Megjelenési dátum: 2018. április 24.

Időutazós, II. világháborús LMBT kisregény - ráadásul Ian McDonald tollából, akitől már régóta olvasni szerettem volna.
Az eddigi értékelések alapján ez nem igazán egy romantikus történet, ami kb. a legjobb hír, amit csak hallhattam róla. Nagyon várom, hogy olvashassam, és megtudjam, mi is történik majd ebben a könyvben!

2018. május


Májusban csupán két folytatás jelenik meg, amelyeknek nem olvastam az első részét sem, így nem tudok róluk sajnos mesélni.
Azért reménykedem, hogy előbukkan pár új megjelenés még, hogy ebben a hónapban se unatkozzam. Bár amennyi könyv kijön áprilisban, azok bőven kitartanak májusban is.

El is értünk a poszt végére. Holnap remélhetőleg egy véleménnyel érkezem majd az egyik könyvről, amiről már írtam pár szót a hétvégi olvasónaplóban.
Szép estét Dearies! :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése