2013. augusztus 29., csütörtök

Várólistára (1): Helen Keeble: No Angel

Helen Keeble már szerepelt korábban a blogon, mikor a debütáló regényéről, a Fang Girl-ről írtam. Úgy tűnik, az írónő nagyon szereti parodizálni a különböző paranormális lényeket, ugyanis a vámpírok szívatása (au, absztrakt, au!) után az angyalokat vette elő.
(Ezek után mindenképp akarok zombisat meg vérfarkasost is!)

Várható megjelenés: 2013. október 8.
Kiadó: HarperTeen

Fülszöveg: Rafael Angelos olyan ajándékot kap, amelyről bármely tinédzser fiú csak álmodozhat. Utolsó évében az új bentlakásos iskolájába érkezve felfedezi, hogy ő az EGYETLEN fiú tanuló. A valóság azonban az, hogy a hely nem éppen földi Mennyország.

Raffi megtudja, hogy a St. Mary valójában démonok gyülekezőhelye - és valaki megidézte őt, hogy megmentsen mindenkit. Raffi tudja, hogy ő nem angyal - azonban elég nehéz tagadni, hogy léteznek felsőbb erők. mikor egyik reggel glóriával a feje körül ébred.

Előzetes véleményem:
A Fang Girl-ből kiindulva nagyon várom a humort, mert az írónő olyan szövegeket írt abban a könyvben, hogy nem bírtam nevetés nélkül. Főleg az érdekel, hogy miként fog Raffi angyalként működni... mert a fülszövegből kiindulva, elég gyászos menetre számítok. 
Igazából ez hasonlónak tűnik a Fang Girlhöz, mert ott is a főszereplőnek bele kellett tanulnia a vámpírlétbe; itt Raffinak az angyallétet kell minél jobban magáévá tenni.
Amitől tartok, hogy hasonló sorsa lesz ennek a regénynek is, mint az F.G-nek, vagyis egy idő után több lesz a kuszaság, mint a tényleges humor.
Viszont nagyon remélem, hogy az írónő fejlődött a debütáló regénye óta. És, hogy nem fogom lépten-nyomon egymáshoz hasonlítani a két könyvét. 
Várom a No Angel megjelenését, szerintem jól fog jönni az ősz közepén. :)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése